Ορθοδοξία· Διεθνές Πρακτορείο Εκκλησιαστικών Ειδήσεων

Η Παναγία η Σηλυβριανή επί των Αγίων Κωνσταντίνου και Ελένης

20 Μαΐου 2019

Η Παναγία η Σηλυβριανή επί των Αγίων Κωνσταντίνου και Ελένης

Η πόλη του Ναυπλίου τιμά τους Αγίους Κωνσταντίνο και Ελένη στην μεγαλύτερη συνοικία της πόλης, το Νέο Βυζάντιο ή Συνοικισμός. Τον πανηγυρικό εσπερινό τέλεσε ο Αρχιμανδρίτης π. Παύλος Κίτσος από τη Μητρόπολη Νεαπόλεως. Μετά το πέρας του Εσπερινού, ακολούθησε η λιτάνευση της θαυματουργής εικόνας της Παναγίας της Σηλυβριανής καθώς και της εικόνας των Αγίων Κωνσταντίνου και Ελένης παιανιζούσης της Δημοτικής φιλαρμονικής του Δήμου Ναυπλιέων.

 

 

 

Στον ναό, στα πλαίσια των εορτασμών «Κωνσταντίνεια 2019» φιλοξενείται για ολιγοήμερο προσκύνημα η θαυματουργή εικόνα της Παναγίας της Σηλυβριανής από τη Μητρόπολη Φιλίππων Νεαπόλεως και Θάσου.

 

 

Σε αυτή την εικόνα μπροστά προσευχότανε μικρός ο Άγιος Νεκτάριος, ο οποίος καταγόταν από την Σηλυβρία. Η εικόνα της Παναγίας βρισκότανε στον Μητροπολιτικό ναό του Γενέθλιου της Θεοτόκου, στην Σηλυβρία της Ανατολικής Θράκης και την φέρανε με τον ξεριζωμό τον Νοέμβριο του 1922 οι πρόσφυγες στην Καβάλα.

Η Ιερή εικόνα θα παραμείνει στον ιερό ναό των Αγίων Κωνσταντίνου και Ελένης έως και της 23 Μαΐου 2019.

Ο Εφημέριος του ιερού ναού των Αγίων Κωνσταντίνου και Ελένης, πρωτοπρεσβύτερος π. Γεώργιος Φρίμης, ευχαρίστησε από καρδιάς όλους τους πιστούς που τίμησαν με την αγάπη αυτούς τους δύο σπουδαίους εορτάζοντες Αγίους της Ορθοδοξίας μας, της 21ης Μαΐου εκάστου έτους.

 

 

 

 

 

 

 

Πηγή: www.orthodoxianewsagency.gr