Προσκυνήματα-Οδοιπορικά-Τουρισμός

Grasse: Η πρωτεύουσα των αρωμάτων…

26 Μαΐου 2019

Grasse: Η πρωτεύουσα των αρωμάτων…

Αυτή για τους πιο ψαγμένους, είναι ίσως η κατάλληλη εποχή να επισκεφθεί κανείς το Grasse, την πρωτεύουσα των αρωμάτων.


Τι είναι λοιπόν το καλοκαίρι το οποίο βρίσκεται ήδη εδώ, παρά τις «αντίξοες» ακόμα καιρικές συνθήκες; Καταγάλανα νερά, γραφικές, δαντελωτές παραλίες, κολύμπι, διασκέδαση, υπέροχες, ξέγνοιαστες διακοπές κάτω από τις χρυσές αχτίδες του ήλιου. Οι περισσότεροι αυτή την εποχή επιλέγουν κοντινά ή μακρινά νησιά για τις διακοπές τους. Τι «μυρίζει» συνήθως το καλοκαίρι; Μμμ! Η ευωδιά από το αντηλιακό, το λάδι με τις λαμπερές ανταύγειες πάνω στο σώμα ή τις κρέμες αρκετές από τις οποίες έχουν ένα “touch” από Γαλλικό άρωμα. Αυτή για τους πιο ψαγμένους, είναι ίσως η κατάλληλη εποχή να επισκεφθεί κανείς το Grasse, την πρωτεύουσα των αρωμάτων.

Ένα legendary place, εκεί όπου στα ατέλειωτα, καταπράσινα γεμάτα λουλούδια λιβάδια συγκεντρώνουν τις ευωδιές του γιασεμιού και του tuberose. Τα μοναδικά ακριβά scents είναι εκεί. Μόνο εκεί. Αυτά δημιουργούν τα δημοφιλέστερα αρώματα του πλανήτη όπως αυτά της Chanel και βέβαια το τελευταίο που φέρει το μικρό όνομα της ιδρύτριας του γαλλικού εμβληματικού οίκου Gabrielle!

 

To εστιατόριο του Chibois.

Κοντά βρίσκονται μερικά από τα καλύτερα εστιατόρια της Ευρώπης όπως το “La Bastide Saint-Antoine Restaurant” με την υπογραφή του διάσημου σεφ Jacques Chibois. Το δημοφιλέστερο πιάτο είναι το papillon de langoustine.

 

Οι επισκέπτες το απολαμβάνουν στην ταράτσα με την πέργκολα. Γύρω υπάρχουν φυτά, ευωδιές από λουλούδια, φρούτα και το επιβλητικό φως των κεριών…

 

 

Πηγή: in.gr