Γαστρονομία

Ομελέτα σουφλέ με λαχανικά

11 Ιουνίου 2019

Ομελέτα σουφλέ με λαχανικά

omeleta-soufleΥλικά

  • 8 φέτες ψωμί του τοστ
  • λουκάνικα ψιλοκομμένα
  • κρεμμύδι ψιλοκομμένο
  • πιπεριές ψιλοκομμένες
  • 2 φλ. μανιτάρια κομμένα στα τέσσερα
  • 1 + ½ φλ. γραβιέρα τριμμένα
  • αυγά
  • 1 + ½ φλ. γάλα
  • 2 κ.σ. μαϊντανό ψιλοκομμένο
  • Αλάτι
  • Φρεσκοτριμμένο πιπέρι

Εκτέλεση

Αραδιάζουμε το ψωμί σε λαμαρίνα και το ψήνουμε για 25’ στους 150ο C να ροδίσει καλά και να φρυγανιστεί. Σοτάρουμε το κρεμμύδι με λίγο ελαιόλαδο, προσθέτουμε  τα λουκάνικα και τα ψιλοκομμένα λαχανικά. Αφήνουμε λίγα λεπτά να μαραθούν.

Βουτυρώνουμε ένα πυρίμαχο σκεύος. Κάνουμε μία στρώση φρυγανισμένο ψωμί και πασπαλίζουμε τυρί. Αδειάζουμε τη μισή γέμιση. Σκεπάζουμε με το υπόλοιπο ψωμί.

Πασπαλίζουμε με το υπόλοιπο τυρί και την υπόλοιπη γέμιση.

Χτυπάμε τα αυγά με σύρμα, προσθέτουμε το γάλα, αλατοπιπερώνουμε και προσθέτουμε μαϊντανό. Περιχύνουμε τα υλικά.

Σκεπάζουμε με μεμβράνη και βάζουμε βάρος επάνω. Αφήνουμε να ρουφήξει για 30’. Πασπαλίζουμε τυρί και ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο στους 160 C για 40’.

μερίδες 8

Χρόνος Προετοιμασίας 10 λεπτά
Χρόνος ψησίματος 40 λεπτά

Πηγή: argiro.gr