Ορθοδοξία· Διεθνές Πρακτορείο Εκκλησιαστικών Ειδήσεων

Μητρ. Ξάνθης: «Η Παναγία να σκεπάζει, να ευλογεί και να ενισχύει τον ευλογημένο λαός μας» – Δείτε την αναχώρηση της Αγίας Ζώνης από το Πόρτο Λάγος

25 Ιουνίου 2019

Αναχώρησε πριν λίγα λεπτά από το Βατοπαιδινό μετόχι στο Πόρτο Λάγος η Αγία Ζώνη της Υπεραγίας Θεοτόκου. Επόμενοι σταθμοί της Αγίας Ζώνης πριν την αναχώρηση της για την Κόρινθο θα είναι το Στρατόπεδο «Αποστολίδη» στην Ξάνθη και η Ιερά Μονή Κοιμήσεως της Θεοτόκου στη Μάκρη της Αλεξανδρούπολης.

Μητρ. Ξάνθης: «Η Παναγία να ενισχύει τον ευλογημένο λαός μας»

Θεία Λειτουργία ιερουργούντος του Σεβ. Μητροπολίτου Ξάνθης και Περιθεωρίου κ. Παντελεήμονος τελέστηκε σήμερα στο Ιερό Βατοπαιδινό Μετόχι του Αγίου Νικολάου στο Πόρτο Λάγος.

«Να σκεπάζει, να ευλογεί και να ενισχύει η Παναγία μας τον ευλογημένο λαό μας» τόνισε στο κήρυγμά του ο Σεβασμιώτατος ενώ ευχαρίστησε τον Γέροντα Εφραίμ για την ευκαιρία που τους χάρισε να προσκυνήσουν την Αγία ζώνη.

Ακολούθησε κέρασμα στο συνοδικό του Μετοχίου στο οποίο ο Γέροντας Εφραίμ προσέφερε στον Σεβ. Μητροπολίτη Ξάνθης μια εικόνα της Αγίας Ζώνης.

Ενθυμήθηκαν επίσης τον εγκαινιασμό του πρώτου ναού αφιερωμένου στον Όσιο Παϊσιο στο Άγιον Όρος και δόξασαν τη Θεοτόκο για τις ευλογίες και τα θαύματα που χαρίζει στο πονεμένο λαό μας.

 

Πηγή: www.orthodoxianewsagency.gr