Επιστήμες, Τέχνες & Πολιτισμός

Αγόρασαν όλες τις μπύρες για να μη γίνει το φεστιβάλ των νεοναζί

30 Ιουνίου 2019

Αγόρασαν όλες τις μπύρες για να μη γίνει το φεστιβάλ των νεοναζί

Η πανέξυπνη κίνηση των κατοίκων του Όστριτζ στη Γερμανία

Οι κάτοικοι της γερμανικής πόλης του Όστριτζ κατάφεραν το ακατόρθωτο. Αγόρασαν όλες τις μπύρες και άφησαν τους νεοναζί χωρίς αλκοόλ σε ετήσιο φεστιβάλ τους.
Κάθε χρόνο τέτοια εποχή στην πόλη  Όστριτζ της Γερμανίας, κοντά στα τσεχογερμανικά σύνορα διοργανώνεται το φεστιβάλ SS (“Sword and Shield”) δηλαδή «Σπαθί κι ασπίδα», που φέρει την σφραγίδα των νεοναζί και ακροδεξιών.

Ωστόσο, οι κάτοικοι της πόλης αν και έχουν προσπαθήσει αρκετές φορές να μη γίνει δεν το έχουν καταφέρει. Μάλιστα έφτασαν ως το δικαστήριο για να το ακυρώσουν. Παρόλα αυτά οι διοργανωτές πήραν άδεια.

Και αφού δεν τα κατάφεραν με την νομική οδό, σκέφτηκαν κάτι άλλο. Πιο ευφυές σίγουρα. Με μεθοδικό τρόπο άδειασαν στην κυριολεξία όλες τις κάβες και έτσι οι παρευρισκόμενοι ξέμειναν από μπίρα και αναγκάστηκαν να περάσουν μία απολύτως αποτυχημένη βραδιά σε ένα ακόμα πιο αποτυχημένο φεστιβάλ τελικά με νερό καθώς οι αρχές είχαν μεν δώσει άδεια για το φεστιβάλ αλλά απαγόρευσαν την πώληση αλκοόλ στους χώρους του.

«Είναι σημαντικό να στείλουμε το μήνυμα από το Όστριτζ ότι υπάρχουν άνθρωποι που δεν θα το ανεχτούν, που λένε ότι” έχουμε διαφορετικές αξίες εδώ, δίνουμε ένα παράδειγμα» δήλωσαν υπερήφανοι για την κίνησή τους οι κάτοικοι της πόλης.
Πηγή: athensvoice.gr