Ειδήσεις και Ανακοινώσεις

Άντης Λοΐζου για έκρηξη: Γιατί δεν ενημέρωσαν οι Βρετανοί;

2 Ιουλίου 2019

Άντης Λοΐζου για έκρηξη: Γιατί δεν ενημέρωσαν οι Βρετανοί;

Χωρίς σαφή δεδομένα δεν μπορεί να γίνει ακριβής εκτίμηση για το τι ακριβώς σημειώθηκε χθες βράδυ στην οροσειρά του Πενταδακτύλου, λέει στο SigmaLive ο συνταγματάρχης εν αποστρατεία Άντης Λοΐζου. Ο κ. Λοΐζου, ωστόσο, σημείωσε ότι το πιο σημαντικό που πρέπει να καταγραφεί είναι ότι τελικά η χώρα μας δεν είναι «και τόσο εκτός εμπόλεμης ζώνης».

Όπως σημείωσε ο εν αποστρατεία συνταγματάρχης, «στη θέση που είναι η Κύπρος και, παράλληλα, με τον πόλεμο που γίνεται στη Συρία δεν μπορούμε να λέμε ότι είμαστε πλήρως ασφαλισμένοι, αν λάβουμε υπόψη και το οπλοστάσιο που διαθέτουν οι χώρες που επιχειρούν».

Ο κ. Λοΐζου, μιλώντας στο SigmaLive, έθεσε και το ζήτημα των Βρετανών στο τραπέζι, διερωτώμενος γιατί δεν ενημέρωσαν οι Βρετανοί, οι οποίοι «παρακολουθούν τα πάντα». Ο κ.Λοίζου συμπλήρωσε ότι, «είτε οι Βρετανοί γνώριζαν και δεν μιλούσαν είτε δεν έχουν την τεχνολογία που τους αποδίδουμε ότι έχουν».

Ο συνταγματάρχης εν αποστρατεία σημείωσε, επίσης, ότι η πτώση θα μπορούσε να γίνει στις ελεύθερες περιοχές. Σε εκτίμηση για το τι ακριβώς σημειώθηκε προχώρησε μέσω του SigmaLive και ο Ανδρέας Πενταράς, αλλά και ο Σάββας Καλεντερίδης, που έκανε λόγο για πύραυλο ο οποίος δεν βρήκε στόχο και εξάντλησε το βεληνεκές του.

Εξάλλου, συγκεχυμένες παραμένουν οι πληροφορίες για το τι ακριβώς έγινε, αν δηλαδή έπεσε πύραυλος ή μη επανδρωμένο σκάφος.

 

Πηγή: sigmalive.com