Επιστήμες, Τέχνες & Πολιτισμός

Τελέστηκε ο αγιασμός στο Σέιχ Σου – Η απάντηση του ναού στις ειρωνείες

8 Ιουλίου 2019

Τελέστηκε ο αγιασμός στο Σέιχ Σου – Η απάντηση του ναού στις ειρωνείες

Η λειτουργία έγινε στο εξωκκλήσι του Προφήτη Ηλία για τη διάσωση του περιαστικού δάσους από το φλοιοφάγο έντομο.
Αγιασμό για τη διάσωση του Σέιχ Σου από το φλοιοφάγο έντομο που απειλεί τα δέντρα με αφανισμό πραγματοποίησε ο Ιερός Ναός Κοιμήσεως της Θεοτόκου Ωραιοκάστρου.
Η λειτουργία έγινε στο εξωκκλήσι του Προφήτη Ηλία, λίγο πιο πάνω από το Bon Chateau.
Με ανάρτησή του ο ιερέας του ναού απαντά, επίσης, σε όσους ειρωνεύτηκαν αυτή την κίνηση. «Το θέμα είναι να προσέχουμε τι ειρωνευόμαστε και τι κοροϊδεύουμε διότι όπως λέει και ο λαός, μεγάλη μπουκιά φάε, μεγάλη κουβέντα μη λες» αναφέρει μεταξύ άλλων.

Αναλυτικά η ανακοίνωση:

Εμείς κάναμε αυτό που μας υπαγόρευσε η συνείδησή μας και αυτό που οφείλαμε ως λειτουργοί, να προσευχηθούμε για τη λύση μιας φυσικής καταστροφής.
Το αστείον του πράγματος είναι ότι όλοι εκείνοι που ειρωνεύονται και θεωρούν “μεσαιωνικές” τις ιεροπραξίες, έρχεται κάποια στιγμή στη ζωή τους που, χτυπημένοι από συμφορά, προστρέχουν στον παπά της ενορίας και ζητούν αυτά τα… μεσαιωνικά, όπως ο Αγιασμός ή το Ευχέλαιο. Το ζήσαμε, το ζούμε και θα το ζήσουμε ξανά και ξανά. Το θέμα είναι να προσέχουμε τι ειρωνευόμαστε και τι κοροϊδεύουμε διότι όπως λέει και ο λαός, μεγάλη μπουκιά φάε, μεγάλη κουβέντα μη λες.

 

Πηγή: voria.gr