Επιστήμες, Τέχνες & Πολιτισμός

Ο Μητροπολίτης Σπάρτης Επίτιμος Διδάκτορας του Πανεπιστημίου Πειραιώς

13 Ιουλίου 2019

Ο Μητροπολίτης Σπάρτης Επίτιμος Διδάκτορας του Πανεπιστημίου Πειραιώς

Ομόφωνα επικύρωσε η Σύγκλητος του Πανεπιστημίου Πειραιώς την απόφαση του Τμήματος Πληροφορικής, ύστερα από εισήγηση του Αναπληρωτή Καθηγητή Δημητρίου Δ. Βέργαδου, Αναπληρωτή Προέδρου και Διευθυντή του Προγράμματος Μεταπτυχιακών Σπουδών (ΠΜΣ) «Ψηφιακός Πολιτισμός, Έξυπνες Πόλεις, ΙοΤ και Προηγμένες Ψηφιακές Τεχνολογίες», να αναγορεύσει σε Επίτιμο Διδάκτορα τον Μητροπολίτη Μονεμβασίας και Σπάρτης κ.κ. Ευστάθιο.

Σε σχετική ανακοίνωσή της η Ιερά Μητρόπολη Μονεμβασίας & Σπάρτης αναφέρει τα εξής:
Εξαιρετική τιμή αποτελεί για τον Σεβασμιώτατο Μητροπολίτη μας κ. Ευστάθιο, αλλά και εν γένει για την Ιερά Μητρόπολή μας, η ομόφωνη απόφαση της Συγκλήτου του Πανεπιστημίου Πειραιώς, για αναγόρευση του σεπτού Ποιμενάρχη μας σε επίτιμο Διδάκτορα του τμήματος Πληροφορικής.

Η εισήγηση έγινε από τον συμπατριώτη μας αναπληρωτή Καθηγητή του τμήματος Πληροφορικής και αναπληρωτή Πρόεδρο και Διευθυντή του Προγράμματος Μεταπτυχιακών Σπουδών «Ψηφιακός Πολιτισμός, Έξυπνες Πόλεις, ΙοΤ και Προηγμένες Ψηφιακές Τεχνολογίες» κ. Δημήτριο Βέργαδο.

Όπως αναφέρεται στην σχετική ανακοίνωση του Πανεπιστημίου Πειραιώς, η αναγόρευση του Σεβασμιωτάτου Μητροπολίτη μας γίνεται σε αναγνώριση της εξαιρετικής του συμβολής στον πολιτισμό και τα γράμματα, καθώς και για το κοινωνικό, πνευματικό, ανθρωπιστικό, φιλανθρωπικό και συγγραφικό του έργο.

Η τελετή αναγόρευσης θα γίνει το αμέσως επόμενο διάστημα σε χώρο και ώρα που θα ανακοινωθούν από το Πανεπιστήμιο Πειραιώς.

 

ΠΗΓΉ: apela.gr, orthodoxia.info