Άγιον Όρος

Υποδοχή Μητροπολίτη Γλυφάδας Αντωνίου στην Μεγίστη Λαύρα (ΦΩΤΟ)

20 Ιουλίου 2019

Υποδοχή Μητροπολίτη Γλυφάδας Αντωνίου στην Μεγίστη Λαύρα (ΦΩΤΟ)

Λαμπρή υποδοχή επεφύλαξαν στην Ιερά Μονή Μεγίστης Λαύρας του Αγίου Όρους στον Σεβ. Μητροπολίτη Γλυφάδας κ. Αντώνιο.

Ο Μητροπολίτης Γλυφάδας έφτασε στη Μονή Μεγίστης Λαύρας, για να προεξάρχει των λατρευτικών ακολουθιών για τον Άγιο Αθανάσιο των Αθωνίτη και θεμελιωτή του Αγιορειτικού Κοινοβιακού Μοναχισμού.

Τον Σεβασμιώτατο υποδέχθηκαν στην είσοδο της Μονής, ο Καθηγούμενος της Ι.Μ.Μ. Λαύρας, Γέροντας Πρόδρομος, ο Καθηγούμενος της Ι.Μ. Ιβήρων, Γέροντας Ναθαναήλ, η αδελφότητα και πλήθος προσκυνητών.

Στην είσοδο του Μοναστηριού ανέμεναν τον Μητροπολίτη Γλυφάδας οι πατέρες της Μονής και πλήθος προσκυνητών και ακολούθως τελέστηκε δοξολογία στο Καθολικό του Αγίου Αθανασίου.

Ο Καθηγούμενος της Μονής, Γέροντας Πρόδρομος καλωσόρισε με θερμούς λόγους τον Μητροπολίτη Αντώνιο, τονίζοντας ότι η παρουσία του είναι ιδιαίτερη ευλογία για όλους.

“Μας συγκινεί ιδιαίτερα ότι αποδεχθήκατε την πρόσκληση να προστήτε της Ιεράς πανηγύρεως, να ευλογήσετε τον λαό του Θεού, αλλά και να συμμετάσχετε στην δοξολογία και τιμή του προστάτου μας, Οσίου Αθανασίου” – τόνισε μεταξύ άλλων ο Καθηγούμενος της Μεγίστης Λαύρας.

Από την πλευρά του ο Μητροπολίτης Αντώνιος, ευχαρίστησε τον Καθηγούμενο για τους θερμούς λόγους του, τονίζοντας ότι από την πρώτη στιγμή που έφτασε στο Θεομητορικό περιβόλι ψηλαφεί σιωπηρά το Μυστήριο του Αγίου Όρους.

Τέλος ο Σεβασμιώτατος, φανερά συγκινημένος αναφέρθηκε στα τέσσερα ευλογημένα χρόνια που εγκαταβίωσε στην Μεγίστη Λαύρα, τα οποία είναι χαραγμένα στην καρδιά του.

 

Πηγή: romfea.gr