Γενικά Θέματα

Έπειτα από 4 χρόνια στη Γερμανία η Μαρία έχει καταλήξει σε ένα λυπηρό συμπέρασμα

28 Ιουλίου 2019

Έπειτα από 4 χρόνια στη Γερμανία η Μαρία έχει καταλήξει σε ένα λυπηρό συμπέρασμα

Είμαι Κύπρια και τα τελευταία 4 χρόνια ζώ και δουλεύω στη Στουτγάρδη της Γερμανία.

Μετά λύπης μου, όπως θα δείτε και εσείς στις φωτογραφίες που σας επισυνάπτω, πήρα αυτό το διαφημιστικό φυλλάδιο (και δεν είναι η πρώτη φορά) απ’ το γραμματοκιβώτιο του σπιτιού μου, το οποίο διαφημίζει πολυτελείς διακοπές 2 εβδομάδων με κόστος 200€, στα κατεχόμενά μας (Κερύνεια, Σαλαμίνα, Αμμόχωστο κλπ).

Η διαφήμιση αυτή προέρχεται από γερμανικό πρακτορείο του Μονάχου.

Αυτά τα 4 χρόνια που είμαι εδώ δεν έχω δει πουθενά και δεν μου έχει αναφέρει κανείς διακοπές στην ελεύθερη Κύπρο, αντιθέτως αρκετοί Γερμανοί έχουν πάει διακοπές στα κατεχόμενα αναφερόμενοι σε αυτά σαν τούρκικη περιοχή με απόλυτο φυσιολογικό τρόπο.

Ως Κύπρια, γεννημένη και μεγαλωμένη στη Λεμεσό, είχα μάθει ότι τα κατεχόμενά μας μέρη είναι αναγνωρισμένα σαν κράτος μόνο από την Τουρκία. Δυστυχώς, έχω καταλήξει στο συμπέρασμα ότι αυτό το πιστεύουμε μόνο εμείς.

Το μεγαλύτερο ποσοστό των Ευρωπαίων πολιτών δεν γνωρίζει καν τι έχει συμβεί στην Κύπρο και κάποιοι μάλιστα από αυτούς αναφέρονται σε τουρκική και ελληνική περιοχή σαν να μην υπάρχει κανένα πρόβλημα.

Σε email μου που έστειλα στο Υπουργείου Τουρισμού για το ποια είναι η θέση της χώρας μας για αυτές τις ενέργειες (τα τουριστικά πακέτα) δεν έχω πάρει καμία απάντηση.

 

Πηγή: city.sigmalive.com