Επιστήμες, Τέχνες & Πολιτισμός

Πολίτης ο Μάρκος Τράγκολας: Ποια ήταν η δυσκολότερη στιγμή στην καριέρα του

5 Αυγούστου 2019

Πολίτης ο Μάρκος Τράγκολας: Ποια ήταν η δυσκολότερη στιγμή στην καριέρα του

Στην πρώτη του συνέντευξη ως πολίτης πλέον, ο Μάρκος Τράγκολας μίλησε για τις δύσκολες στιγμές στο Σώμα αλλά και τις χαρούμενες στιγμές που έζησε, 40 χρόνια στην υπηρεσία της Πυροσβεστικής.

Ο κ.Τράγκολας καλεσμένος στο Μεσημέρι και Κάτι είπε για την απόφασή του να μην κατέλθει ως υποψήφιος για τη Δημαρχία Αμμοχώστου. «Η απόφασή μου είναι τελεσίδικη. Η απόφαση μου ήταν καθαρή και αγνή για την Αμμόχωστο. Να βοηθήσω διοικητικά γιατί υπάρχουν προστριβές μέσα στο Δ.Σ. Πώς θα γίνει ένας κοινός αγώνας αν δεν είμαστε όλοι μια γροθιά. Είχα όραμα, να βρεθώ μπροστά σε αυτόν τον αγώνα», είπε μεταξύ άλλων.

Κληθείς να απαντήσει για την δυσκολότερη του στιγμή, είπε ότι «ζήσαμε στιγμές χαράς και συγκίνησης. Είχα ένα θείο που ήταν πυροσβέστης. Προσπαθούσα να βρω δουλειά μετά τα χρόνια της προσφυγιάς. Γνώριζα ότι ήταν σκληρή και απαιτητική δουλειά.

Χαρούμενη στιγμή όταν έγινα αρχιπυροσβέστης, με ένα γαλόνι. Ήταν η πρώτη μου προαγωγή, ήμουν νεαρός, μόλις με 4 χρόνια πείρα», είπε.
«Το Μαρί ήταν η πιο δύσκολη υπόθεση. Ήμουν και ο πρώτος Διοικητής της ΕΜΑΚ. Ήταν παιδιά που γνώριζα, ήταν κάτω από τις διαταγές μου. Το Μαρί ήταν σταθμός και σημάδι. Αμέσως μετά το Μαρί ανέλαβα ως αναπληρωτής Δ/ντης και έπρεπε να βελτιώσουμε τα πάντα».

Ο Μάρκος Τράγκολας σπούδασε νομική ενώ ήταν λοχίας. Ωστόσο αυτό είπε δεν θεωρήθηκε ποτέ ως επιπρόσθετο προσόν, παρόλο που το έγραφε στους κανονισμούς. «Τα κόμματα να μείνουν μακριά από τα σώματα ασφάλειας. Πρέπει να εξευρεθεί ένας τρόπος για να γίνεται αξιολόγηση στη βάση προσόντων, αξίας και αρχαιότητας για να προκύπτουν ηγήτορες με προσόντα».

 

Πηγή: sigmalive.com