Επιστήμες, Τέχνες & ΠολιτισμόςΘαύματα και θαυμαστά γεγονόταΘεολογία και Ζωή

Άξιος! Ο δήμαρχος αυτής της πόλης παραχώρησε τον μισθό του για να αγοραστεί οικόπεδο για σχολείο

30 Αυγούστου 2019

Άξιος! Ο δήμαρχος αυτής της πόλης παραχώρησε τον μισθό του για να αγοραστεί οικόπεδο για σχολείο

Το είχε υποσχεθεί και το έκανε πράξη! Ο λόγος για τον τέως δήμαρχο Ναυπακτίας κ. Τάκη Λουκόπουλο, ο οποίος όταν ανέλαβε τον Δήμο είχε ανακοινώσει ότι δεν θα λαμβάνει το μισθό του δημάρχου, αλλά και ότι δεν θα παίρνει τα αυτοκίνητα του δήμου για τις μετακινήσεις του, καθώς θα μετακινείται με το δικό του όχημα. Επιπλέον, για τα τρία πρώτα χρόνια της θητείας του δεν προσέλαβε Γενικό Γραμματέα στον Δήμο.

Με τα χρήματα αυτά που συγκεντρώθηκαν από τις περικοπές που έγιναν –περίπου 45 χιλιάδες ευρώ το χρόνο για το μισθό του δημάρχου και 35.000 το χρόνο για το μισθό του Γενικού Γραμματέα (συνολική, μικτή δαπάνη)- ο Δήμος κατάφερε να αγοράσει οικόπεδο για την ανέγερση του 3ου Δημοτικού Σχολείου, το οποίο μέχρι πρότινος λειτουργούσε σε κοντέινερ!

Επίσης, αγοράστηκε στη συμβολή της Ε.Ο. Ναυπάκτου Θέρμου με την Σμηναγού Λαουρδέκη, ένα οικόπεδο, προκειμένου να χρησιμοποιηθεί για τη διάνοιξη της οδού Σμηναγού Λαουρδέκη αλλά και τη δημιουργία κοινόχρηστου χώρου.

Ο κ. Λουκόπουλος δεν εξελέγη ξανά δήμαρχος στις πρόσφατες Δημοτικές Εκλογές του περασμένου Μαΐου -τη θέση του ανέλαβε ο κ. Βασίλης Γκίζας. Με την πράξη του αυτή, όμως, ανέβασε τον πήχη πολύ ψηλά και ελπίζουμε ο νέος Δήμαρχος, να ολοκληρώσει το έργο που ο προκάτοχός του ξεκίνησε.

Σε κάθε περίπτωση, πρόκειται για αξιέπαινη πράξη από την οποία θα έπρεπε να παραδειγματιστούν όλοι οι αιρετοί που ασχολούνται με τα κοινά.

 

με πληροφορίες από το thebest.gr