Ορθοδοξία· Διεθνές Πρακτορείο Εκκλησιαστικών Ειδήσεων

Μέσα από τα social media η προσέγγιση των νέων

17 Σεπτεμβρίου 2019

Μέσα από τα social media η προσέγγιση των νέων

Για την «παρουσία» της Εκκλησίας στα ηλεκτρονικά μέσα και στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης , αλλά και τις προσπάθειες που γίνονται προκειμένου να επιστρέψουν οι νέοι στους ναούς και στην θρησκεία, μιλά ο επικεφαλής του Τμήματος Εξωτερικών Εκκλησιαστικών Σχέσεων του Πατριαρχείου της Μόσχας, Μητροπολίτης Βολοκολάμσκ, κ. Ιλαρίων.

Σε συνέντευξή του στην εκπομπή «Εκκλησία και Ειρήνη» στο κανάλι Ρωσία-24 ο Μητρ. Ιλαρίων τόνισε ότι πριν από χρόνια δεν υπήρχαν πολλά τηλεοπτικά κανάλια, ραδιοφωνικά προγράμματα, εκκλησιαστικοί ιστότοποι ή τόσο μεγάλη δραστηριότητα στα κοινωνικά δίκτυα όπως τώρα.

«Είμαι πολύ ευχαριστημένος που η Εκκλησία είναι παρούσα στον τομέα της πληροφόρησης. Πιστεύω όμως ότι η παρουσία μας είναι ακόμη ανεπαρκής. Έχουμε καλή γνώση των παραδοσιακών μέσων, αλλά στα κοινωνικά δίκτυα είμαστε ακόμα αρκετά αδύναμοι».

«Πιστεύω ότι η παρουσία της Εκκλησίας στα κοινωνικά δίκτυα δεν είναι λιγότερο σημαντική από την παρουσία της στην τηλεόραση» τονίζει προσθέτοντας ότι αυτός είναι κι ένας τρόπος να προσεγγίσει η Εκκλησία τους νέους.

«Εμείς, οι Εκκλησιαστικοί πρέπει να δουλέψουμε περισσότερο με τη νεολαία. Πρέπει να πάμε στη νεολαία να της μιλήσουμε και να της εξηγήσουμε. Ωστόσο, από ό,τι αντιλαμβάνομαι, ο αποτελεσματικότερος τρόπος εργασίας με τη νεολαία είναι όταν οι ίδιοι οι νέοι συνεργάζονται μεταξύ τους, δηλαδή, όταν οι νέοι συναντιούνται και επικοινωνούν».

Αναφερόμενος στις πρωτοβουλίες της Ρωσικής Εκκλησίας στον τομέα αυτό, ο Μητροπολίτης Ιλαρίων αναφέρει ότι πολλές ενορίες έχουν πλέον λέσχες νεότητας.

Πηγή: www.orthodoxianewsagency.gr