Επιστήμες, Τέχνες & ΠολιτισμόςΠολυμέσα - MultimediaΠροσκυνήματα-Οδοιπορικά-Τουρισμός

Η Αθήνα 2.000 χρόνια πριν σε ένα καταπληκτικό βίντεο! – Videos

18 Σεπτεμβρίου 2019

Η Αθήνα 2.000 χρόνια πριν σε ένα καταπληκτικό βίντεο! – Videos

Η ίδρυση της Αθήνας χάνεται στην αχλύ του μύθου, καθώς είναι γενικά αποδεκτό ότι προϋπήρχε της Μυκηναϊκής Εποχής. Είναι γνωστό ότι πράγματι υπήρχαν προϊστορικά πολίσματα στην Αττική, αλλά από πότε ακριβώς πρωτοχρησιμοποιήθηκε για ένα τουλάχιστον από αυτά το όνομα «Αθήνα» είναι άγνωστο.

Σύμφωνα με τον Πλάτωνα στον Τίμαιο, Αιγύπτιοι ιερείς της Ίσιδος αποκάλυψαν στον Σόλωνα που τους επισκέφτηκε ότι σύμφωνα με τα αρχεία τους, υπήρχε πόλη ακμάζουσα με το όνομα «Αθήνα» πριν από το 9600 π.Χ. Φυσικά η ακρίβεια της αναφοράς αμφισβητείται, όπως και ο υπολογισμός του έτους, αλλά ελλείψει ακριβέστερων στοιχείων και αναφορών, διατηρεί κάποια ενδεικτική αξία.

Πρώτοι κάτοικοι της περιοχής θεωρούνται οι Πελασγοί. Πρώτος βασιλιάς της πόλης, σύμφωνα με τη μυθολογία, ήταν ο Κέκροπας κατά τη 2η χιλιετία π.Χ. ή 3η χιλιετία π.Χ., από τον οποίο ονομάστηκε το τμήμα κείμενο μεταξύ Ακροπόλεως, Αχαρνών και Ελευσίνος Κεκροπία (Κεχρωπία). Οι κάτοικοι ήταν Ίωνες που εγκαταστάθηκαν στην αττική γη.

Στο βίντεο που ακολουθεί της εταιρίας Whiskytree, οπου βρίσκεται πίσω απο τα εκπληκτικά εφέ της ταινίας Elysium σχεδίασε την Αθήνα του 5ου π.Χ αιώνα. Η λεπτομέρεια είναι τόσο φοβερή που χρησιμοποίησαν 1,62 δισεκατομμύρια στοιχεία.

 

 

Πηγή: athensmagazine.gr