Θεολογία και ΖωήΠολυμέσα - Multimedia

Τελετή… γενιτσαροποίησης : Θεσσαλονικιός έγινε μουσουλμάνος στην Καισάρεια…ΒΙΝΤΕΟ

30 Σεπτεμβρίου 2019

Τελετή… γενιτσαροποίησης : Θεσσαλονικιός έγινε μουσουλμάνος στην Καισάρεια…ΒΙΝΤΕΟ

Ο Έλληνας πολίτης 30 ετών μηχανικός Αθανάσιος Καρανάτσιος επέλεξε το Ισλάμ
Ο Καρανάτσιος ο οποίος ζει στη Θεσσαλονίκη και έχει μουσουλμάνους φίλους, λόγω του επαγγέλματός του επί δύο χρόνια ερχόταν συχνά στην Καισάρεια και εκεί στην μουφτεία της Καισάρειας με ειδική τελετή έγινε μουσουλμάνος.

Ο μουφτής της περιοχής Σαχίν Γκιουβεν, ανέφερε πώς είναι το δεύτερο αίτημα αυτού του είδους μέσα σε μία εβδομάδα.

Ο Γκιουβεν ανεφερε πως ο Έλληνας πολίτης Καρανάτσιος έγινε μουσουλμάνος και είπε πως “Ο αδερφός μας επί δύο έτη ερεύνησε το Ισλάμ και στο τέλος των δύο ετών αποφάσισε να γίνει μουσουλμάνος”.

Ο Γκιουβεν ανέφερε πως από το 2016, τέλεσε 28 τελετές εξισλαμισμού.
Ο Καρανάτσιος ανέφερε ότι έβλεπε τα βάσανα που βιώνουν οι μουσουλμάνοι και επηρεασμένος από την αρνητική προπαγάνδα σε βάρος του Ισλάμ είχε αρχίσει να το ερευνά.
Ο Καρανάτσιος ανέφερε πως το Ισλάμ είναι μονοθεϊστική πίστη, ότι εκεί βρήκε το σωστό δρόμο και πρόσθεσε: ” ¨Οταν πήγα στο τζαμί το Ισλάμ με τράβηξε, ήταν κάτι από μέσα μου. Υπάρχει μία αρνητική προπαγάνδα σχετικά με το Ισλάμ. Διαδίδονται συνεχώς άσχημες ειδήσεις. Βλέποντας αυτό, άρχισα να ερευνώ το Ισλάμ. Αντιλήφθηκα πως η κατάσταση δεν είναι έτσι. Το Ισλάμ είναι γεμάτο από ωραία πράγματα. Όταν οι άνθρωποι ερευνούν, αποκτούν πιο ξεκάθαρες πληροφορίες”.

Ο Καρανάτσιος ανέφερε πως ιδιαίτερα οι ΗΠΑ προβάλλουν τους μουσουλμάνους ως τρομοκράτες και αυτό το διαδίδουν, ενώ όπως είπε αυτό δεν είναι αλήθεια, καθώς το Ισλάμ είναι θρησκεία της ειρήνης. Μετά από την τελετή ο Γκιουβεν χάρισε στον Καρανάτσιο ένα κοράνι.

βίντεο από την τελετή…

 

Πηγή: tourkikanea.gr