Επιστήμες, Τέχνες & Πολιτισμός

O Κωστής Ευσταθίου εξελέγη στην θέση του Εισηγητή για την εφαρμογή αποφάσεων ΕΔΑΔ

3 Οκτωβρίου 2019

O Κωστής Ευσταθίου εξελέγη στην θέση του Εισηγητή για την εφαρμογή αποφάσεων ΕΔΑΔ

Ο βουλευτής Κωστής Ευσταθίου εκλέγηκε με συντριπτική πλειοψηφία έναντι των δυο ανθυποψηφίων του, από τα μέλη της  Επιτροπής Νομικών και Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων της Κοινοβουλευτικής Συνέλευσης του Συμβουλίου της Ευρώπης (ΚΣΣΕ), Εισηγητής για το θέμα της εφαρμογής των αποφάσεων του Ευρωπαϊκού Δικαστηρίου Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων (ΕΔΑΔ).

Η εκλογή του κ. Ευσταθίου έγινε στο πλαίσιο των εργασιών του Τέταρτου Μέρους της  Συνόδου 2019 της ΚΣΣΕ, στο Στρασβούργο.

Σύμφωνα με ανακοινωθέν της Βουλής, ο Κωστής Ευσταθίου θα αντικαταστήσει τον τέως Εισηγητή, Έλληνα πρώην βουλευτή, Ευάγγελο Βενιζέλο.

Ο κ. Ευσταθίου κατέθεσε επίσης προσχέδιο ψηφίσματος στην Επιτροπή Πολιτισμού, Επιστημών, Εκπαίδευσης και ΜΜΕ της ΚΣΣΕ, το οποίο έγινε ομόφωνα αποδεκτό, με θέμα την τεχνητή νοημοσύνη σε συνάρτηση με τον ρόλο της εκπαίδευσης και του πολιτισμού στην νέα τεχνολογική εποχή.

Κατά την διάρκεια επετειακής τελετής που πραγματοποιήθηκε στο Στρασβούργο με την ευκαιρία συμπλήρωσης 70 χρόνων από την ίδρυση του Συμβούλιου της Ευρώπης, απονεμήθηκαν, στην παρουσία του Γάλλου Πρόεδρου, Emmanuel Macron και άλλων επισήμων, από διάφορες χώρες μέλη του Οργανισμού, τα βραβεία σχετικού διαγωνισμού έκθεσης του Οργανισμού, με θέμα «Πώς θα πρέπει να είναι ο Ευρωπαίος του μέλλοντος».

Το βραβείο κέρδισε η μαθήτρια Κωνσταντίνα Γιωργάλλα από την Λεμεσό.

 

Πηγή: sigmalive.com