Επιστήμες, Τέχνες & Πολιτισμός

Εσθονία: Και όμως η τιμωρία για υπερβολική ταχύτητα δεν είναι πρόστιμο!

8 Οκτωβρίου 2019

Εσθονία: Και όμως η τιμωρία για υπερβολική ταχύτητα δεν είναι πρόστιμο!

Δείτε πώς η Εσθονία τιμωρεί τους οδηγούς που συλλαμβάνονται να κινούνται πάνω από το όριο.

Η πλέον συνήθης δικαιολογία για όσους συλλαμβάνονται να τρέχουν πάνω από το όριο ταχύτητας είναι ότι βιάζονται να πάνε στον προορισμό τους. Ασχέτως αν αυτό είναι αλήθεια ή όχι, οι Αρχές της Εσθονίας βρήκαν ένα πολύ πρωτότυπο τρόπο να τους τιμωρούν.

Αλήθεια πόση ώρα θα κερδίσεις αν αντί για 110 km/h που είναι το όριο πηγαίνεις με 140 km/h;

Αυτήν την ώρα και ακόμη περισσότερη θα την χάσεις αν συλληφθείς, καθώς η τιμωρία για όσους υπερβαίνουν κατά 20 km/h το όριο ταχύτητας είναι υποχρεωτική στάση 45 λεπτών, ενώ για όσους τρέχουν από 21 έως 40 km/h παραπάνω η στάση αυτή είναι μιας ώρας. Σίγουρα πολύ περισσότερος χρόνος από όσο θα κέρδιζες τρέχοντας.

Βέβαια ο παραβάτης έχει το δικαίωμα της επιλογής, δηλαδή να πληρώσει το πρόστιμο αντί της υποχρεωτικής στάσης, αλλά αυτό είναι πολύ τσουχτερό και οι περισσότεροι επιλέγουν την υποχρεωτική στάση για… καφέ!

Οι Αρχές της Εσθονίας πιστεύουν ότι αυτός ο τρόπος της τιμωρίας των βιαστικών οδηγών είναι πολύ πιο αποτελεσματικός από ένα απλό πρόστιμο, καθώς τους δίνει και την ευκαιρία να κατανοήσουν πως τηρώντας τα όρια ταχύτητας έχουν πολύ περισσότερα να κερδίσουν.

 

Πηγή: drive.gr