Επιστήμες, Τέχνες & ΠολιτισμόςΠολυμέσα - Multimedia

Η απόλυτη σιωπή στα βασανιστικά ερωτήματα μάνας στη Συρία (vid)

15 Οκτωβρίου 2019

Η απόλυτη σιωπή στα βασανιστικά ερωτήματα μάνας στη Συρία (vid)

«Όλα τα παιδιά μας είναι τώρα ορφανά. Υπερασπιζόμαστε την πόλη μας (Κομπάνι) εδώ και πέντε χρόνια. Άρα λοιπόν, γιατί είστε εδώ τώρα; Τι κάνετε εδώ; Δεν αντιλαμβάνεστε ότι αυτή είναι η γη μας; Η Τουρκία δολοφονεί εμάς και τα παιδιά μας. Μέχρι πότε θα το επιτρέπετε αυτό;  Καλύτερα να μας αφήσετε όλους εδώ να πεθάνουμε παρά αυτό. Πρέπει όλοι σας να φύγετε εάν δεν μπορείτε να σταματήσετε αυτό τον πόλεμο. Μέχρι πότε θα ζούμε με αυτό τον τρόπο; Πρέπει όλα τα παιδιά μας να σκοτωθούν για να κάνετε κάτι; Ποιος είναι ο Ερντογάν που μας επιτίθεται; Αυτή είναι η δική μας γη, όχι του Ερντογάν! Θάβουμε τα παιδιά μας και μας ζητάτε να περιμένουμε; Μέχρι πότε;».

 

Αυτά είναι τα σπαρακτικά λόγια, τα βασανιστικά ερωτήματα, η κραυγή απόγνωσης που μένει αναπάντητη. Λόγια μιας μάνας Κουρδικής καταγωγής από το Κομπάνι της Συρίας. Λόγια και ερωτήματα που απευθύνονται σε έναν Αμερικανό στρατιώτη και τους ισχυρούς της γης.

Οι Κούρδοι δίνουν έναν άνισο αγώνα απέναντι στην ιμπεριαλιστική και κατακτητική Τουρκία, η οποία τον όλεθρο τον ονόμασε “ειρήνη” και τους μαχητές της ελευθερίας τους βαφτίζει “τρομοκράτες”.

Δείτε το βίντεο:

The desperate haunting cry of Rojava! Are you listening? Every TV station & media channel should show this video to the world, right now! A Kurdish woman from Kobane cries out to an American soldier. HAUNTING!

Geplaatst door Mark Campbell op Vrijdag 11 oktober 2019