Θέατρο, Κινηματογράφος, Ντοκυμανταίρ, TV και Διαδίκτυο

«Ζητείται ψεύτης»: Θεατρική παράσταση στο «ΕΝΟΡΙΑ εν δράσει…»

15 Οκτωβρίου 2019

«Ζητείται ψεύτης»: Θεατρική παράσταση στο «ΕΝΟΡΙΑ εν δράσει…»

Η Θεατρική Ομάδα Ενηλίκων του Ι. Ν. Θείας Αναλήψεως Δραπετσώνας, παρουσίασε το θεατρικό έργο του Δημήτρη Ψαθά «Ζητείται ψεύτης»,  σε διασκευή και σκηνοθεσία π. Νικολάου Βουρλάκου, το Σάββατο 12 Οκτωβρίου, στο Πνευματικό Κέντρο του Ιερού Ναού Ευαγγελιστρίας Πειραιώς.

Συμμετείχαν με σειρά εμφανίσεως: Κωνσταντίνα Μαράκη, Ιωάννης Νίνος, Αντώνης Πάσσος, Γεωργία Μαγγίνα, Όλγα Πρατσινάκη, Ειρήνη Βασιλείου, Ιωάννης Κριτσιδήμας, Παντελής Καρκανίσης, Γεωργία Μαρή, Παναγιώτης Ξενάκης και Στἐλλα Σκαρούλη.
Η θεατρική παράσταση πραγματοποιήθηκε στο πλαίσιο του προγράμματος «ΕΝΟΡΙΑ εν δράσει…»

Η κορυφαία και πάντα επίκαιρη πολιτική σάτιρα του μεγάλου θεατρικού συγγραφέα και δημοσιογράφου, καυτηριάζει τις πελατειακές σχέσεις και τα ψέματα των πολιτικών, με πρωταγωνιστή έναν επαγγελματία ψεύτη.

Το «Ζητείται ψεύτης» είναι το έργο που θίγει ένα από τα πιο έντονα χαρακτηριστικά της φυλής μας. Την έφεση που έχουμε στη φαντασία και στην ωραιοποίηση. Ο Ψευτοθόδωρος εκπροσωπεί τη φυγή από την άσχημη και μίζερη πραγματικότητα. Το πέρασμα από την σκληρή αλήθεια στο όνειρο και την ελπίδα.

Σημασία έχει να κρατήσει ζωντανό μέσα του το όνειρο. Να κάνει αληθινό το ψέμα του για να επιζήσει μέσα σε μια δύσκολη εποχή.
Διαχρονικό το έργο του Ψαθά, δεν είναι τυχαίο που έσπασε τα όρια του χρόνου και ανέβηκε και εκτός συνόρων. Διαθέτει δύναμη και παγκοσμιότητα. Αντέχει πάντα και παντού.