Κοινωνιολογικά (κοινωνική πρόνοια & οικογενειακά θέματα)

Έρμαιο βανδάλων ναός στα Νέα Βρασνά-Επισκευάστηκε από κατοίκους

16 Οκτωβρίου 2019

Έρμαιο βανδάλων ναός στα Νέα Βρασνά-Επισκευάστηκε από κατοίκους

Αστυνομικοί του τοπικού τμήματος που κλήθηκαν στο σημείο κατέγραψαν το περιστατικό, ενώ θεωρείται πιθανό ο βανδαλισμός του ναού να έγινε πολύ νωρίτερα.


Σε τραγική κατάσταση εντοπίστηκε από κατοίκους της ευρύτερης περιοχής των Βρασνών και της Ασπροβάλτας το εκκλησάκι της Μεταμορφώσεως του Σωτήρος που βρίσκεται στην τοποθεσία «Θαλασσία».

Σπασμένα τζάμια, αποκολλημένοι σταυροί, βρομιά και δυσωδία εντός του ναού ήταν μερικές από τις εικόνες με τις οποίες ήρθαν χθες αντιμέτωποι κάτοικοι που πήγαν να δουν τι συμβαίνει.

Αξίζει να σημειωθεί ότι ο συγκεκριμένος ναός βρίσκεται εντός του χώρου που υπήρχε το πρώην στρατόπεδο στα Νέα Βρασνά, ωστόσο είχε σταματήσει να είναι λειτουργικός και είχαν αφαιρεθεί από το εσωτερικό του πολύτιμα αντικείμενα που κινδύνευαν από πιθανούς διαρρήκτες και ιερόσυλους.

Αστυνομικοί του τοπικού τμήματος που κλήθηκαν στο σημείο κατέγραψαν το περιστατικό, ενώ θεωρείται πιθανό ο βανδαλισμός του ναού να έγινε πολλές μέρες νωρίτερα.

Οι κάτοικοι της περιοχής προχώρησαν σε επισκευές του μικρού ναού, αποκαθιστώντας τα σπασμένα τζάμια, αναστηλώνοντας τους σταυρούς και καθαριζοντας το εσωτερικό από τα σκουπίδια.

Σύμφωνα με πληροφορίες ο χώρος του πρώην στρατοπέδου είναι προσβάσιμος από τον καθένα, ενώ πολλές φορές είχε χρησιμοποιηθεί από Ρομά ως καταυλισμός.

Το πρώην στρατόπεδο των Νέων Βρασνών που έχει περάσει στην κυριότητα του δήμου Βόλβης, ήρθε πριν λίγους μήνες και πάλι στην επικαιρότητα όταν υπήρξε ενδιαφέρον από επιχειρηματίες του τουρισμού για χρήση του χώρου ώστε να κατασκευαστεί πεντάστερο ξενοδοχείο στην έκταση των 40 στρεμμάτων.

 

Πηγή: voria.gr