Επιστήμες, Τέχνες & Πολιτισμός

ΚΤΕΛ: Τα νέα λεωφορεία θα έχουν wifi και θα κάνουν δρομολόγια του ΟΑΣΘ με τα μισά χρήματα

17 Οκτωβρίου 2019

ΚΤΕΛ: Τα νέα λεωφορεία θα έχουν wifi και θα κάνουν δρομολόγια του ΟΑΣΘ με τα μισά χρήματα

Για 300 νέες θέσεις εργασίας και εξοικονόμηση 10 εκατ. ευρώ το χρόνο κάνει λόγο ο πρόεδρος του ΚΤΕΛ Θεσσαλονίκης – Δείτε αποκλειστικά στο makthes.gr φωτογραφίες από το εσωτερικό των νέων λεωφορείων

«Το χιλιόμετρο με ΟΑΣΘ στοιχίζει 3,89 ευρώ, με ΚΤΕΛ… 1,43» τονίζει στο makthes.gr ο πρόεδρος του ΚΤΕΛ Θεσσαλονίκης Στέφανος Τσώλης

Σε ερώτηση αν ανησυχεί ύστερα από δηλώσεις των συνδικαλιστών του ΟΑΣΘ ότι θα εξετάσουν νομικά τη σύμβαση, ο κ Τσώλης απάντησε ότι «πιστεύω ότι θα περάσει από το Ελεγκτικό Συνέδριο, άλλωστε έχει εγκριθεί παρόμοια που έχουμε κάνει επί κυβέρνησης ΣΥΡΙΖΑ και υπουργίας Σπίρτζη».

Ο πρόεδρος πρόσθεσε ότι και οι περισσότεροι δήμαρχοι θέλουν αυτή τη σύμβαση κάτι που δεν συνέβαινε στο παρελθόν. Ακόμη μίλησε στο makthes.gr για εξοικονόμηση 10 εκατ. ευρώ το χρόνο σημειώνοντας «Για να κάνει τα 12.000.000 χιλιόμετρα ο ΟΑΣΘ ξοδεύει 28.000.000 ευρώ.

 

Το ΚΤΕΛ κάνει τα ίδια χιλιόμετρα με 18.000.000 ευρώ!» Αποκάλυψε ότι με τη νέα σύμβαση ανοίγουν 330 νέες θέσεις εργασίας και «με μεγάλο ρίσκο για εμάς αφού είναι μόνο για δύο χρόνια». Αυτή η δεύτερη σύμβαση, θα υπογραφεί, μέσα στην εβδομάδα, όπως μας είπε ο πρόεδρος και «δεν αντιλαμβανόμαστε γιατί αντιδρούν οι συνδικαλιστές του Οργανισμού Αστικών Συγκοινωνιών Θεσσαλονίκης στη δημιουργία τόσων θέσεων εργασίας…».

Με ζώνες ασφαλείας και wifi τα νέα λεωφορεία!

«Θα σκουπίζουμε τα πόδια μας πριν ανέβουμε σ΄αυτά τα λεωφορεία…» δηλώνει οδηγός του ΚΤΕΛ Θεσσαλονίκης στο makthes.gr σχολιάζοντας τη νέα σύμβαση που αναμένεται να υπογραφεί με τον ΟΑΣΘ «για επέκταση των δρομολογίων κι ακόμη μεγαλύτερη εξοικονόμηση χρημάτων για το δημόσιο» όπως τόνισε στο makthes.gr oπρόεδρος του ΚΤΕΛ κ. Τσώλης. Τα λεωφορεία που θα προμηθευτούν μετά την υπογραφή της δεύτερης σύμβασης -η πρώτη υπογράφηκε επί κυβέρνησης ΣΥΡΙΖΑ- θα είναι “Mercedescitaro” με κλιματιστικά, ζώνες ασφαλείας και… wi-fi σύμφωνα με αποκλειστικές πληροφορίες του makthes.gr.

 

Πηγή: makthes.gr