Επιστήμες, Τέχνες & ΠολιτισμόςΟικονομία & εξ-οικονομώ

Αυτός είναι ο αγαπημένος καφές των Ελλήνων

19 Οκτωβρίου 2019

Αυτός είναι ο αγαπημένος καφές των Ελλήνων

Ο φρέντο εσπρέσο είναι ο αγαπημένος καφές σε take away (πακέτο) στην Ελλάδα, όπως έδειξε η πανελλήνια έρευνα της ierax analytix και της stackprime σε 3.338 ερωτώμενους.

Συγκεκριμένα ο φρέντο εσπρέσο ήρθε πρώτος με 36%, ο φρέντο καπουτσίνο 2ος με 19%, καπουτσίνο με 13%, στιγμιαίος 11%, εσπρέσο 9%, ελληνικός 7% και φίλτρου 3%.

Όσον αφορά πόσο συχνά καταναλώνουν καφέ από έξω, καθημερινά δήλωσε το 36%, 4-5 φορές την εβδομάδα το 17%, 2-3 φορές την εβδομάδα το 27%, 1 φορά την εβδομάδα και χωρίς πρόγραμμα είχαν από 10%.

Σημαντικό το γεγονός πως οι μισοί επιλέγουν να πάρουν καφέ από τοπικές καφετέριες και μπαρ (όχι κάποιας αλυσίδας), 42% επιλέγει επώνυμες αλυσίδες καφέ, 4% παίρνει από ζαχαροπλαστεία/φούρνους και το υπόλοιπο 4% από σούπερ μάρκετ, καντίνες κ.λπ.

Τέλος, σχετικά με τις τιμές του καφέ στην Ελλάδα γενικότερα, φαίνεται πως τιμές κάτω από 1 ευρώ αγχώνουν τους καταναλωτές σχετικά με την ποιότητα του καφέ ενώ τιμές άνω των 2.20 ευρώ θεωρούνται υπερβολικές. Τα νούμερα αυτά ισχύουν για όλα τα είδη καφέ από έξω.

Η έρευνα έγινε από την ierax analytix με ηλεκτρονικά μέσω των social media της εταιρείας, σε 3.338 άτομα πανελλήνια, από τις 04 μέχρι τις 10 Οκτωβρίου.
 

Πηγή: huffingtonpost.gr