Επιστήμες, Τέχνες & ΠολιτισμόςΠολυμέσα - Multimedia

Πώς να βρεις το κινητό σου αν το έχασες ή στο έκλεψαν ή είναι στο αθόρυβο – Εφαρμογή σου στέλνει ακόμη και την φωτογραφία αυτού που την έχει

3 Νοεμβρίου 2019

Πώς να βρεις το κινητό σου αν το έχασες ή στο έκλεψαν ή είναι στο αθόρυβο – Εφαρμογή σου στέλνει ακόμη και την φωτογραφία αυτού που την έχει

Σε όλους μπορεί να συμβεί να χάσουμε το κινητό ή να μας το κλέψουν. Ευτυχώς, όμως, ο εντοπισμός κινητού ή tablet είναι πολύ πιθανός με αρκετές διαφορετικές μεθόδους. Κάποιες ενέργειες είναι εφικτές ακόμη και αν αλλάξουν τη SIM. Δείτε πώς μπορούμε να εντοπίσουμε ένα κινητό Android ή iPhone, μέσω των υπηρεσιών της Google και της Apple, αλλά και διαμέσου μιας εφαρμογής που σου στέλνει και φωτογραφία του δράστη ή τυχερού που βρήκε την συσκευή σας αλλά ίσως δεν είναι διατεθειμένος να σας την επιστρέψει.

Σήμερα, όλες οι Android και iPhone συσκευές είναι συνδεδεμένες με τον λογαριασμό μας στο Google ή του icloud αντίστοιχα. Η ίδια η Google αλλά και η Apple Μέσω του icloud παρέχει στους χρήστες της ένα σύστημα εντοπισμού και διασφάλισης των συσκευών σας. Το μόνο που έχετε να κάνετε είναι να εισέλθετε από έναν υπολογιστή στον λογαριασμό σας στο Google ή του icloud και εκεί θα βρείτε πολύ εύκολα τις οδηγίες ώστε να δηλώσετε τις συσκευές σας.

Με αυτόν τον τρόπο Google και Apple μας δίνουν 2 πολύ σημαντικές δυνατότητες: Να εντοπίσουμε το πού βρίσκεται η συσκευής μας, αλλά και να την κλειδώσουμε.

Για παράδειγμα αν σου κλέψουν το κινητό σου, μπαίνεις στον λογαριασμό Google απο ένα laptop, βρίσκεις την αποθηκευμένη συσκευή σου και την κλειδώνεις άμεσα! Ο άλλος δεν έχει πια πρόσβαση στην συσκευή σου! Σε επόμενη επιλογή μπορείς να βρεις και στίγμα της συσκευής, που ακριβώς βρίσκεται ή και αν έχεις αποθηκευμένο ευαίσθητο περιεχόμενο που δεν θέλεις να διαρρεύσει μπορείς να διαγράψεις όλα τα δεδομένα από την συσκευή σου. Όλα αυτά αρκεί η συσκευή σου να είναι ανοιχτή & συνδεδεμένη στο internet. Έτσι αν κάποιος την βρει ή την κλέψει με το την ανοίξει και συνδεθεί στο Internet θα μπορείτε να έχετε όλες τις παραπάνω επιλογές.

 

Πηγή: dikaiologitika.gr