Κοινωνιολογικά (κοινωνική πρόνοια & οικογενειακά θέματα)Πολυμέσα - Multimedia

Την τελευταία στιγμή σώθηκε μωράκι που η οικογένεια του ετοιμαζόταν να θάψει ζωντανό επειδή ήταν κοριτσάκι

6 Νοεμβρίου 2019

Την τελευταία στιγμή σώθηκε μωράκι που η οικογένεια του ετοιμαζόταν να θάψει ζωντανό επειδή ήταν κοριτσάκι

Κυριολεκτικά την τελευταία στιγμή οι άνδρες της αστυνομίας κατάφεραν να σώσουν μωράκι που η οικογένεια του, ετοιμαζόταν να θάψει. Το περιστατικό συνέβη σε μια ερημιά στο Χαιντεραμπάντ της Ινδίας και είναι πολύ πιθανό να θέλησαν να δολοφονήσουν θάβοντας ζωντανό το παιδί τους, επειδή ήταν κοριτσάκι.

Όπως καταγράφεται από την κάμερα της αστυνομίας που πλησιάζει το χώρο, φαίνεται ο παππούς του μωρού να το κρατάει τυλιγμένο σε μια κουβέντα ενώ κάτω από τα πόδια του ο συνεργός του είχε σκάψει έναν μεγάλο και βαθύ λάκκο για να το θάψουν μέσα.

Όλα ξεκίνησαν όταν ένας περαστικός οδηγός είδε δυο άτομα να κρατάνε μια σακούλα και να σκάβουν έναν λάκκο. Αυτό του κίνησε την περιέργεια και όταν αργότερα είδε να βγάζουν από τη σακούλα ένα ζωντανό μωρό ενημέρωσε αμέσως την αστυνομία.

Όταν οι αστυνομικοί πλησίασαν το τυλιγμένο σε μια κουβέρτα βρέφος ο παππούς είπε πως ήταν νεκρό, πως πέθανε στο νοσοκομείο και πως το θάβουν. Όταν όμως το μωράκι άρχισε να κινείται τότε οι αστυνομικοί συνέλαβαν τον παππού και τον συνεργό του.

Το μωρό μεταφέρθηκε αμέσως στο νοσοκομείο και είναι καλά στην υγεία του.

Η Ινδία έχει ένα αυξανόμενο πρόβλημα με τη θανάτωση των κοριτσιών τα οποία θεωρούνται ως οικονομική επιβάρυνση στην οικογένεια λόγω της προίκας που πρέπει να καταβληθεί όταν μεγαλώσει και παντρευτεί.