Επιστήμες, Τέχνες & Πολιτισμός

Γιατί τα score του AnTuTu για τα iOS δεν συγκρίνονται με αυτά του Android;

10 Νοεμβρίου 2019

Γιατί τα score του AnTuTu για τα iOS δεν συγκρίνονται με αυτά του Android;

Μία από τις πιο συχνές συζητήσεις μεταξύ των χρηστών Android και των κατόχων iOS smartphones είναι οι επιδόσεις των δύο “αντιπάλων” συσκευών. Το AnTuTu αποφάσισε να εξηγήσει γιατί δεν συγκρίνει ποτέ τα αποτελέσματα των δοκιμών μεταξύ των Android και των iOS smartphones.

Η εξήγηση που έδωσε η πλατφόρμα
Το AnTuTu θεωρεί ότι η σύγκριση μεταξύ Android και iOS smartphones είναι άδικη, διότι το λογισμικό που χρησιμοποιούν αναπτύσσεται σε διαφορετική γλώσσα και ο πυρήνας τους διαφέρει.

Επιπλέον, τονίζει ότι η έκδοση της εφαρμογής μέτρησης επιδόσεων που τρέχουν είναι δύο διαφορετικά προγράμματα, τα οποία παρουσιάζουν σημαντικές διαφορές και οι μέθοδοι που χρησιμοποιούνται στις δοκιμές διαφέρουν κατά πολύ.

Το AnTuTu συνεχίζει λέγοντας ότι οι δύο εκδόσεις του app χρησιμοποιούν διαφορετικό API, όταν τρέχουν τα test μέτρησης επιδόσεων για τη GPU. Συγκεκριμένα, αναφέρει ότι στο Androidγίνεται χρήση του OpenGL ES API και του Vulkan API, ενώ στο iOS χρησιμοποιείται το Metal API της Apple.

Τέλος, το AnTuTu εξηγεί ότι οι μηχανισμοί που χρησιμοποιούνται στα test των Android και των iOS smartphones είναι εντελώς διαφορετικοί. Συμπληρώνει, ότι τα συγκριτικά αποτελέσματα βασίζονται πάντα στην ίδια έκδοση του app και το ίδιο βασικό σύστημα, και η πλατφόρμα δεν υποστηρίζει τη σύγκριση διαφορετικών συστημάτων ή εκδόσεων.

 

 

Πηγή: techblog.gr