Γλυπτική, Ζωγραφική & Αγιογραφία και ΦωτογραφίαΕπιστήμες, Τέχνες & Πολιτισμός

Η Αγιορειτική Εστία ταξιδεύει στο Βόλο

11 Νοεμβρίου 2019

Η Αγιορειτική Εστία ταξιδεύει στο Βόλο

Έκθεση Φωτογραφίας
«Άθως – Επέκεινα των ορίων του Χρόνου»
του Μοναχού Γαβριήλ Φιλοθεϊτου»
Πολιτιστικό Κέντρο Νέας Ιωνίας, Δήμου Βόλου
9 έως 17 Νοεμβρίου 2019

H Αγιορειτική Εστία σε συνεργασία με τον φορέα πολιτισμού «ΜΑΓΝΗΤΩΝ ΚΙΒΩΤΟΣ» της Ιεράς Μητρόπολης Δημητριάδος και Αλμυρού και το Πνευματικό Κέντρο του Ιερού Ναού Αγίου Νεκταρίου Νέας Ιωνίας Βόλου παρουσιάζουν στην αίθουσα Εκθέσεων του Πολιτιστικού Κέντρου Νέας Ιωνίας του Δήμου Βόλου την Έκθεση φωτογραφίας του Μοναχού Γαβριήλ Φιλοθεΐτου με τίτλο «Άθως – Επέκεινα των ορίων του Χρόνου».

Η έκθεση εντάσσεται στο πρόγραμμα εκδηλώσεων της πανηγύρεως του Ναού του Αγίου Νεκταρίου της Νέας Ιωνίας Βόλου και τα εγκαίνια της θα πραγματοποιηθούν το Σάββατο 9 Νοεμβρίου 2019 και ώρα 19:30

Στην έκθεση παρουσιάζεται το φωτογραφικό έργο του Μοναχού Γαβριήλ Φιλοθεΐτη, ο οποίος αποτυπώνει με μοναδικό τρόπο στιγμές της καθημερινής ζωής στο Άγιον Όρος, με τεχνική αρτιότητα και ιδιαίτερη καλλιτεχνική ευαισθησία. Μέσα από την ματιά του οι θεατές γίνονται κοινωνοί της μοναστικής ζωής και να θαυμάζουν την απλότητα και ταυτοχρόνως το μεγαλείο του Αγίου Όρους. Χωρίς να χάνουν από την πνευματικότητα και την ασκητικότητά τους, οι μορφές του Γαβριήλ είναι προσιτές, πάσχουν, μοχθούν, αναπαύονται, προσεύχονται, χαμογελούν, βρίσκονται κοντά μας.

Επιμέλεια έκθεσης: Αναστάσιος Ντούρος, Διευθυντής της Αγιορειτικής Εστίας
Εγκαίνια: Σάββατο 9 Νοεμβρίου 2019 στις 19:30

Διάρκεια έκθεσης: έως τις 17 Νοεμβρίου 2019.
Ημέρες και ώρες λειτουργίας: καθημερινά 10.00 έως 20.00.
Διεύθυνση: Σταδίου και Μανδηλαρά, Νέα Ιωνία
Τηλέφωνο: 2421 091150

Για περισσότερες πληροφορίες πατήστε εδώ.