Επιστήμες, Τέχνες & ΠολιτισμόςΠολυμέσα - Multimedia

Αυτά είναι τα drone αξίας 13εκ δολαρίων που απέκτησε η Ε.Φ (ΒΙΝΤΕΟ)

13 Νοεμβρίου 2019

Αυτά είναι τα drone αξίας 13εκ δολαρίων που απέκτησε η Ε.Φ (ΒΙΝΤΕΟ)

Τέσσερα drone αξίας 13 εκατομμυρίων δολαρίων απέκτησε η Εθνική Φρουρά. Τα drone είναι ισραηλινής προέλευσης και σκοπός τους είναι η παρακολούθηση της κυπριακής ΑΟΖ. Αυτό αναφέρει το δημοσίευμα της σελίδας i-hls.

Όπως αναφέρει το δημοσίευμα η ΚΔ δήλωσε ότι τα drone θα επιχειρούν στα κυπριακά χωρικά ύδατα σύμφωνα με τις διατάξεις του διεθνούς δικαίου.

Τα UAV είναι της εταιρείας Aerostar. Η αεροναυπηγική εταιρεία αναφέρει ότι τα συγκεκριμένα drone έχουν καταγράψει πάνω από 250 χιλιάδες ώρες πτήσης σε 4 διαφορετικές ηπείρους.

Το UAV με καύσιμο μπορεί να προσγειωθεί και να απογειωθεί αυτόματα. Μπορεί επίσης να πλοηγηθεί σε περιοχές όπου ενδέχεται να εμποδίζονται τα σήματα GPS. Το Aerostar έχει μέγιστο βάρος απογείωσης 450 κιλών, με αντοχή πτήσης έως και 12 ωρών πτήσης άνω των 250 χιλιομέτρων. Το UAV έχει μέγιστο υψόμετρο 18.000 πόδια και μέγιστο ωφέλιμο φορτίο 50 κιλών.

Ορισμένα από τα πιθανά ωφέλιμα φορτία UAV περιλαμβάνουν τους δείκτες λέιζερ, τα ραντάρ συνθετικής διάτρησης, τους ηλεκτρονικούς και υπερύθρων αισθητήρες και άλλα προηγμένα ωφέλιμα φορτία.

Το drone έχει ένα ευέλικτο αρχιτεκτονικό σχεδιασμό, καθιστώντας έτσι δυνατή την αντιστοίχηση των σωστών και πιο κατάλληλων ωφέλιμων φορτίων προς τη λειτουργία του UAV.

 

 

Πηγή: sigmalive.com