Ελλαδίτισσα αποποιείται την κυπριακή υπηκοότητα

Αίτημα αποποίησης της κυπριακής υπηκοότητας υπέβαλε Ελλαδίτισσα μόνιμη κάτοικος Κύπρου εδώ και πολλά χρόνια. Η γυναίκα είναι κάτοχος κυπριακής και ελληνικής υπηκοότητας και με αίτησή της στο Υπουργείο Εσωτερικών αποποιείται την κυπριακή υπηκοότητα.

«Αποποιούμαι την κυπριακή υπηκοότητα λόγω της αδυναμίας/ανικανότητας του κράτους να εφαρμόσει αποτελεσματικά τη νομοθεσία που αφορά τα δικαιώματα των ΑμεΑ επισκεπτών σε συγκροτήματα και πολυκατοικίες όσον αφορά τους χώρους στάθμευσης», αναφέρει εισαγωγικά η επιστολή της γυναίκας.

Το θέμα ανέδειξε με ανάρτησή του ο Δημήτρης Λαμπριανίδης, πρόεδρος της Οργάνωσης Παραπληγικών Κύπρου, ο οποίος γράφει: «Ενώ κάποιοι πληρώνουν ακριβά για την Κυπριακή Υπηκοότητα, κάποιοι άλλοι πληρώνουν για να την αποποιηθούν[!] απογοητευμένοι από την ανικανότητα του κράτους να διαχειριστεί απλά προβλήματα όπως την προστασία των χώρων στάθμευσης για ΑμεΑ σε ιδιωτικά συγκροτήματα οικιών/πολυκατοικίες.

Αδυναμία που επιτρέπει στους παραβάτες να αποθρασύνονται και να επιτίθενται με ρητορική μίσους σε ανθρώπους που τους ενδιαφέρει η προστασία της νομιμότητας. Δυστυχώς το κράτος είναι ανάπηρο για κάποια θέματα και καθυστερεί να διαχειριστεί το θέμα.

Περιμένουμε από τους βουλευτές και το Υπουργείο Εσωτερικών να λάβουν μέτρα άμεσα. Επισυνάπτω κομμάτι της επιστολής που συνόδευσε την αίτηση αποποίησης της Κυπριακής Υπηκοότητας της κυρίας η οποία έχει καταγωγή από Ελλάδα και είναι παντρεμένη με Κύπριο και ζει εδώ για πολλά χρόνια. Η αίτηση έγινε πριν λίγες μέρες. Κρίμα».

 

Πηγή: SigmaLive