Θεολογία και Ζωή

Σεισμός στην Αλβανία: Ξεκινά από την Αθήνα κλιμάκιο των Γιατρών του Κόσμου -Με ανθρωπιστική βοήθεια

29 Νοεμβρίου 2019

Σεισμός στην Αλβανία: Ξεκινά από την Αθήνα κλιμάκιο των Γιατρών του Κόσμου -Με ανθρωπιστική βοήθεια

Μια ακόμη αποστολή αλληλεγγύης, προς τους πληγέντες του σεισμού στην Αλβανία, ξεκινά σήμερα από την Αθήνα.

Πρόκειται για το κλιμάκιο των Γιατρών του Κόσμου, το οποίο θα μεταβεί στις περιοχές που χτυπήθηκαν από τον φονικό σεισμό της Αλβανίας. Στην αποστολή των Γιατρών του Κόσμου θα συμμετάσχουν έμπειροι ιατροί, οι οποίοι θα μεταβούν στο Δυρράχιο και τη Θουμάν, για να διερευνήσουν τις ανάγκες του πληθυσμού, ώστε να προσφέρουν στοχευμένη ανθρωπιστική βοήθεια.

Την ίδια ώρα, υπενθυμίζεται, για την Αλβανία ξεκινά από την Ελλάδα κλιμάκιο μηχανικών, το οποίο θα αναλάβει να ελέγξει τη στατικότητα των κτιρίων.

Οι Γιατροί του Κόσμου με την αποστολή τους θα μεταφέρουν στην Αλβανία είδη πρώτης ανάγκης, φάρμακα και ιατρικά αναλώσιμα. Οπως ανακοινώθηκε «στο πεδίο θα βρίσκονται και τα ιδρυτικά μέλη των Γιατρών του Κόσμου, που έδωσαν υπόσταση στην ανθρωπιστική ιατρική στην Ελλάδα. Παρόντες ξανά σε μία ανθρωπιστική κρίση , σε έναν αγώνα ζωής με στόχο να μη “συντριβούν” άλλες ανθρώπινες υπάρξεις».

Οι Γιατροί του Κόσμου, καταλήγει η σχετική ανακοίνωση για τον σεισμό στην Αλβανία, «μια διεθνής ανθρωπιστική οργάνωση με πολυετή εμπειρία στην υποστήριξη ευάλωτων πληθυσμών στην Ελλάδα και το εξωτερικό, καταφτάνουν όπου υπάρχουν άνθρωποι, όπως πάντα. Επιστρέφουν στα Βαλκάνια για μια ακόμα αποστολή ιατρικής αρωγής. Όπως τότε».

 

Πηγή: iefimerida.gr