Επιστήμες, Τέχνες & ΠολιτισμόςΙστορία, Αρχαιολογία, Παλαιογραφία, Στρατιωτικά & Εθνικά θέματα

ΗΠΑ: Η Γερουσία αναγνώρισε ομόφωνα τη Γενοκτονία των Αρμενίων

13 Δεκεμβρίου 2019

ΗΠΑ: Η Γερουσία αναγνώρισε ομόφωνα τη Γενοκτονία των Αρμενίων

Η αναγνώριση της Αρμενικής Γενοκτονίας υποστηρίχθηκε και από γερουσιαστές φίλους του προέδρου Ντόναλντ Τραμπ, παρά την αντίθεση του ίδιου.


Νέο πλήγμα για την Τουρκία συνιστά η ομόφωνη υιοθέτηση από τη Γερουσία του ψηφίσματος που αναγνωρίζει την Γενοκτονία των Αρμενίων, παρά την αντίθεση που έχει επανειλημμένα εκφράσει ο Πρόεδρος Τραμπ.

Όπως αναφέρουν τοπικά ΜΜΕ, ο δημοκρατικός γερουσιαστής Ρόμπερτ Μενέντεζ κατέθεσε το σχετικό ψήφισμα και μαζί του συντάχθηκε και ο ρεπουμπλικάνος γερουσιαστής Τεντ Κρούζ.

Η αναγνώριση της Αρμενικής Γενοκτονίας υποστηρίχθηκε και από γερουσιαστές φίλους του προέδρου Ντόναλντ Τραμπ, παρά την αντίθεση του ίδιου του προέδρου σε μια τέτοια κίνηση, σε μια προσπάθεια να στηρίξει τον φίλο του Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν.

Οι προηγούμενες απόπειρες είχαν σκοντάψει σε ενστάσεις μελών της Γερουσίας, καθ` υπόδειξη του Λευκού Οίκου. Σήμερα ωστόσο, κανείς δεν προέβαλε ένσταση και το ψήφισμα εγκρίθηκε ομόφωνα.

Το ψήφισμα αυτό αποτελεί φόρο τιμής στη μνήμη 1,5 εκατ. θυμάτων της πρώτης γενοκτονίας του 20ού αιώνα, τόνισε ο πρωθυπουργός της Αρμενίας.
“Μια νίκη για τη δικαιοσύνη και την αλήθεια”. Με αυτόν τον τρόπο σχολίασε στο twitter ο Πρωθυπουργός της Αρμενίας, Νικόλ Πασινιάν, την απόφαση της Γερουσίας των Ηνωμένων Πολιτειών να αναγνωρίσει επισήμως τη γενοκτονία των Αρμενίων.

Ο κ. Πασινιάν σημείωσε επίσης πως: Το ψήφισμα αυτό αποτελεί φόρο τιμής στη μνήμη 1,5 εκατ. θυμάτων της πρώτης γενοκτονίας του 20ού αιώνα και ένα τολμηρό βήμα για την προώθηση μηνυμάτων πρόληψης.

 

 

Πηγή: voria.gr