Επιστήμες, Τέχνες & Πολιτισμός

Ιδρύθηκε το κυπριακό παράρτημα του EADPP για τα προσωπικά δεδομένα

17 Δεκεμβρίου 2019

Ιδρύθηκε το κυπριακό παράρτημα του EADPP για τα προσωπικά δεδομένα

Επιδιώκει να προσφέρει πιστοποίηση για τους επαγγελματίες προστασίας δεδομένων τόσο εντός όσο και εκτός της Ευρωπαϊκής Ένωσης.

Το Κυπριακό Παράρτημα του Ευρωπαϊκού Οργανισμού Επαγγελματιών Προσωπικών Δεδομένων (EADPP – European Association of Data Protection Professionals) ιδρύθηκε και επίσημα με την εκλογή των μελών του Διοικητικού του Συμβουλίου και των μελών των τριών επιτροπών του, κατά τις εργασίες της Γενικής Συνέλευσης που πραγματοποιήθηκε χθες Παρασκευή.

Όπως αναφέρει ανακοίνωση, το EADPP ιδρύθηκε το Νοέμβριο του 2018 και είναι ένας Πανευρωπαϊκός, μη κερδοσκοπικός οργανισμός, με έδρα το Μάαστριχτ της Ολλανδίας με πρωταρχικό στόχο την οργάνωση και η εκπροσώπηση των Ευρωπαίων επαγγελματιών προστασίας δεδομένων.

Το EADPP επιδιώκει, μεταξύ άλλων, να προσφέρει πιστοποίηση για τους επαγγελματίες προστασίας δεδομένων τόσο εντός όσο και εκτός της Ευρωπαϊκής Ένωσης, καθώς ο Ευρωπαϊκός Κανονισμός για τα προσωπικά δεδομένα (γνωστός και ως GDPR) αγγίζει κάθε οργανισμό που επεξεργάζεται  προσωπικά δεδομένα.

Στις εκλογές του κυπριακού παραρτήματος εξελέγησαν ως μέλη του πρώτου Διοικητικού Συμβουλίου, με θητεία για δύο έτη, οι ακόλουθοι:

Μαρία Ραφαήλ, Πρόεδρος
Κωνσταντίνος Τσιούρτος, Γραμματέας
Γιώργος Τουλουπής, μέλος και επικεφαλής Επιτροπής Στρατηγικής
Μαρία Κυπριανού, μέλος και επικεφαλής Επιτροπής Γενικών υποθέσεων
Παντελής Αγγελίδης, μέλος και επικεφαλής Επιτροπής Επικοινωνίας και Εκδηλώσεων
Τα μέλη των εθνικών επιτροπών είναι τα ακόλουθα.
Επιτροπή Γενικών Υποθέσεων: Δημήτρης Λάζαρου, Κάλια Τσιούρτου και Μύρια Αβραάμ.
Επιτροπή Στρατηγικής: Ιωάννης Ιωαννίδης, Στυλιανός Χριστοφόρου, Φίλιππος Δημητρίου.

Επιτροπή Επικοινωνίας: Αναστάσιος Καρεκλάς, Άνδρια Τσαγγαρη Βουρεξάκη, Ολύμπιος Χριστοφή

Τέλος, αναφέρεται πως στις εκλογές του EADPP στο Μάαστριχτ τον Νοέμβριο του 2019, εξελέγησαν ως μέλη τριών πανευρωπαϊκων επιτροπών του οργανισμού, οι Γιώργος Τουλουπής (Επιτροπή Γενικών Υποθέσεων) Μαρία Ραφαήλ (Πρόεδρος Επιτροπής Στρατηγικής) και Κωνσταντίνος Τσιούρτος (Επιτροπή Πιστοποίησης DPO). Να σημειωθεί ότι η κα. Ραφαήλ, ως Πρόεδρος της Ευρωπαϊκής Στρατηγικής του EADPP, είναι ex officio και μέλος του Δ.Σ. του EADPP.

 

Πηγή: ΚΥΠΕ