Αθλητισμός και άσκησηΠολυμέσα - Multimedia

Ο Αντετοκούνμπο στη… φυλακή για μια μέρα..BINTEO

27 Δεκεμβρίου 2019

Ο Αντετοκούνμπο στη… φυλακή για μια μέρα..BINTEO

Στη…. φυλακή βρέθηκε για μια ημέρα ο Γιάννης Αντετοκούνμπο μαζί με τον αδερφό του Θανάση και άλλους παίχτες των Μπακς όχι επειδή «συνελήφθησαν» για πορεία με… «σπασμένα φρένα» της ομάδας από το Μιλγουόκι αλλά για να μιλήσουν με κρατούμενους αλλά και για να γίνουν προπονητές σε αγώνα με τη συμμετοχή και κρατούμενων.

Η επίσκεψη πραγματοποιήθηκε την Τρίτη στο Racine Correctional Institution στα πλαίσια της πρωτοβουλίας «Play for Justice» του ΝΒΑ.

Γι’ αυτή την πρωτοβουλία άλλωστε οι Μπακς αναμένεται να λάβουν μέρος μαζί με τους Σακραμέντο Κινγκς στο πρώτο παιχνίδι σε ανοιχτό γήπεδο φυλακής στη Βόρεια Καλιφόρνια.

«Ήταν μια από τις πιο σημαντικές εμπειρίες στις οποίες συμμετείχα. Είναι πάντα καλό να κάνεις κάτι για να αλλάξεις τη ζωή κάποιου ανθρώπου» είπε ο Αντετοκούνμπο στους δημοσιογράφους.

Στην εκδήλωση έδωσαν το «παρών» περισσότεροι από τους μισούς παίχτες των Μπακς.

Εκτός από τον αγώνα, ο Αντετοκούνμπο συμμετείχε σε μια συζήτηση στρογγυλής τραπέζης στην οποία ο ίδιος αναφέρθηκε στα λάθη που έκανε και σε πράγματα για τα οποία δεν ήταν υπερήφανος τα πρώτα δυσκολα χρόνια της ζωής του ως παιδί μεταναστών στην Ελλάδα.

«Πήγαμε εκεί για να τους δώσουμε χαρά, να τους ακούσουμε και να προσπαθήσουμε να τους βοηθήσουμε αλλά στην πραγματικότητα αυτοί μας βοήθησαν. Είναι τρελό πόσο δεδομένα θεωρείς ορισμένα πράγματα. Προφανώς έκαναν λάθη αλλά στο τέλος της ημέρας αντιλαμβάνεσαι ότι είναι απλά άνθρωποι. Την ώρα που παίζαμε μπάσκετ δεν έβλεπα άτομα που έκαναν λάθη, έβλεπα ανθρώπους που γελούσαν και προσπαθούσαν. Αυτό με άγγιξε και συνειδητοποίησα ότι ορισμένες φορές θεωρούμε δεδομένα ορισμένα πράγματα. Αυτό δεν πρόκειται να συμβεί ποτέ ξανά» συμπλήρωσε ο Αντετοκούνμπο για την εμπειρία του με τους κρατούμενους…