Επιστήμες, Τέχνες & Πολιτισμός

Ηφαιστίων: Ο στενός φίλος του Μεγάλου Αλεξάνδρου από όπου πήρε το όνομα της η κακοκαιρία

4 Ιανουαρίου 2020

Ηφαιστίων: Ο στενός φίλος του Μεγάλου Αλεξάνδρου από όπου πήρε το όνομα της η κακοκαιρία

Μετά τη Ζηνοβία νέο κύμα ψύχους θα χτυπήσει τη χώρα μας


Νέα κακοκαιρία είναι προ των πυλών καθώς σύμφωνα με τους μετεωρολόγους οι οποίοι αναφέρουν ότι αναμένεται νέο κύμα ψύχους με το θερμόμετρο να πέφτει απότομα.

Η νέα κακοκαιρία ονομάζεται Ηφαιστίων και έχει πάρει το όνομα της από τον στενό φίλο του Μεγάλου Αλεξάνδρου.

Πιο συγκεκριμένα, σύμφωνα με το Meteo, o Ηφαιστίων (Αρχαία Πέλλα, 356 π.Χ – Βαβυλώνα, 324 π.Χ.), γιος του Αμύντορα, ήταν αρχαίος Έλληνας στρατηγός και ευγενής της Μακεδονίας. Ήταν ο στενότερος από όλους τους φίλους Μεγάλου Αλεξάνδρου, μεγαλωμένοι μαζί από παιδιά.

Διακρίθηκε κατά την στρατιωτική υπηρεσία του, καθώς ήταν μέλος των σωματοφυλάκων του Αλεξάνδρου, διοικητής του ιππικού των Εταίρων, καθώς και υπεύθυνος για πολλές άλλες δραστηριότητες, όπως διπλωματικές αποστολές, γεφύρωση ποταμών, και την εγκαθίδρυση νέων οικισμών.

Βρισκόταν σε επικοινωνία με τους Αριστοτέλη και Ξενοκράτη πίσω στην Ελλάδα, ενώ υπήρξε υποστηρικτής της προσπάθειας του Αλεξάνδρου στο να αναμείξει τους Ελληνικούς με τους Περσικούς τρόπους. Η φιλία του με τον Μέγα Αλέξανδρο ήταν τόσο ονομαστή που πολλοί την έχουν συγκρίνει με αυτήν του Αχιλλέα και του Πατρόκλου.

 

 

Πηγή: newsbeast.gr