Γαστρονομία

Συνταγή για σπιτικά πουράκια

11 Ιανουαρίου 2020

Συνταγή για σπιτικά πουράκια

100 γρ. ‏βούτυρο
100 γρ. ‏ζάχαρη άχνη
4 ασπράδια ‏αυγών
75 γρ. ‏αλεύρι
1 ‏βανίλια φυσική

Σε ένα μπολ, βάλτε το βούτυρο και τη ζάχαρη άχνη και χτυπάτε με το μίξερ να γίνει το βούτυρο σαν αλοιφή.
2Σε ένα άλλο μπολ, χτυπάτε τα ασπράδια σε μαρέγκα προσθέτετε την βανίλια και ενώνετε το βούτυρο με την μαρέγκα.
3Τέλος ρίχνετε το αλεύρι λίγο λίγο ανακατεύοντας απαλά με μια σπάτουλα.
4Στρώνετε λαδόκολλα στο ταψί και βάζετε μικρές κουταλιές και τις απλώνετε ψήνετε σε 180 βαθμούς προθερμασμένο φούρνο για 6-7 λεπτά όχι παραπάνω για να παραμείνουν μαλακά, τα τυλίγετε σε ένα μολύβι όσο είναι ζεστά και αφήνετε να κρυώσουν και μετά τα γεμίζετε με κρέμα η μερέντα.