Ειδήσεις και Ανακοινώσεις

Πόρισμα Μεταξά: Έρχονται νέα από την έρευνα για αστυνομικούς

15 Ιανουαρίου 2020

Πόρισμα Μεταξά: Έρχονται νέα από την έρευνα για αστυνομικούς

Ξεκαθάρισμα από τον πρόεδρο της Αρχής Παραπόνων κατά Αστυνομίας Α. Πασχαλίδη

Εξελίξεις θα προκύψουν εντός Ιανουαρίου στην έρευνα της Αρχής Διερεύνησης Ισχυρισμών και Παραπόνων κατά Αστυνομίας στις ευθύνες ποινικές ή πειθαρχικές των αστυνομικών που ενεπλάκησαν στην έρευνα  για τις ελλείπουσες μετά τα φρικτά εγκλήματα του Νίκου Μεταξά. Ο ισοβίτης ομολόγησε τη διάπραξη επτά φόνων πέντε γυναικών και δυο ανήλικων κοριτσιών μεταξύ 2017-2019.

Όπως αποκάλυψε στις 19 Δεκεμβρίου 2019 η Offsite και ο συνάδελφος Χαράλαμπος Ζάκος, οι τέσσεροι ποινικοί ανακριτές εισηγήθηκαν στο πόρισμά τους στην Αρχή το οποίο παρέδωσαν στις 20 Δεκεμβρίου ποινικές ή/και πειθαρχικές ευθύνες σε περισσότερους από 20 αστυνομικούς.

Σε επικοινωνία που είχαμε τη Δευτέρα 13 Ιανουαρίου 2020 με τον πρόεδρο της Αρχής Ανδρέα Πασχαλίδη μάς αποκάλυψε  ότι εντός του τρέχοντος μηνός το πόρισμα θα παραδοθεί στον Γενικό Εισαγγελέα.

Ερωτηθείς για την τελική εισήγηση της Αρχής, ο κ. Πασχαλίδης μάς εξήγησε: «Δεν μπορεί να ειπωθεί τίποτε επί του προκειμένου. Πρόκειται για ένα πόρισμα 445 σελίδων. Αυτή τη στιγμή εγώ το μελετώ και ενεργώ σαν ένας δικαστής που εξετάζει μια υπόθεση για να εκδώσει την απόφασή του. Η τελική μου έκθεση θα δοθεί και στα υπόλοιπα μέλη της Αρχής που θα δώσουν τη δική τους θέση διαφωνώντας ή συμφωνώντας με τη θέση μου. Όλο το πακέτο δηλαδή, η θέση του προέδρου και οι εισηγήσεις των άλλων μελών θα σταλούν στον Γενικό Εισαγγελέα».

Απαντώντας σε σχετικές ερωτήσεις μας ο κ. Πασχαλίδης ανέφερε «ότι ο Γενικός Εισαγγελέας είναι ο τελικός κριτής και έχει το δικαίωμα να αποδεχθεί τις θέσεις μας, να τις απορρίψει ή ακόμα να ζητήσει νέα έρευνα».

 

 

Πηγή: offsite.com.cy