Οικολογία & Κλιματική Κρίση, Αρχιτεκτονική & Περιβάλλον (χλωρίδα-πανίδα)Πολυμέσα - Multimedia

Νεογέννητο ορφανό καγκουρό διασώθηκε και γίνεται μητέρα

17 Ιανουαρίου 2020

Νεογέννητο ορφανό καγκουρό διασώθηκε και γίνεται μητέρα

Έχετε αναρωτηθεί ποτέ πως είναι τα νεογέννητα καγκουρό; H Ίντι ήταν ένα ορφανό καγκουρό που διασώθηκε και τώρα είναι μαμά. Όταν γεννήθηκε το μωρό της, ο φροντιστής της κατέγραψε μοναδικές εικόνες από το νεογέννητο όταν ήταν ακόμη μέσα στο μάρσιπο.

Το καγκουρό όταν γεννιέται είναι λίγο μεγαλύτερο από ένα έμβρυο, ένα μικροσκοπικό πλάσμα σε σχήμα φασολιού, με μηκος μόλις 25 χιλιοστά και σώμα σχεδόν διαφανές.

Αμέσως μετά τη γέννησή του, το μωρό καγκουρό πιάνεται από τη γούνα της μητέρας του χρησιμοποιώντας τα μπροστινά του πόδια, αναρριχείται μέχρι τον μάρσιπο της μητέρας του.

Εκεί προσκολλάται σε μια από τις θηλές, η οποία έπειτα διογκώνεται μέσα στο στόμα του. Από αυτόν τον «αγωγό ζωής» παίρνει όλη την τροφή που χρειάζεται.

Σε έξι περίπου μήνες, το νεαρό καγκουρό βγαίνει έξω, κάνοντας το πρώτο του διστακτικό βήμα, αλλά συνήθως επιστρέφει στο μάρσιπο για να βρει τροφή και ασφάλεια.

Η Ίντι, η μητέρα του νεογέννητου από τους πρώτους μήνες της ζωής της έμεινε ορφανή.

Διασώθηκε από τον Κρις Μπαρνς, ο οποίος έχει αφιερώσει τη ζωή του στα ορφανά καγκουρό και την προστασία τους φτιάχνοντας ένα καταφύγιο για αυτά στο Άλις Σπρινγκς στο κέντρο της Αυστραλίας.

Με τη φροντίδα του, η Ίντι μεγάλωσε και δυνάμωσε και σήμερα είναι μαμά τριών μικρών καγκουρό.
 

 

Πηγή: pronews.gr