Γαστρονομία

Μοσχάρι κοκκινιστό κατσαρόλας

19 Ιανουαρίου 2020

Μοσχάρι κοκκινιστό κατσαρόλας

recipe_main_akis-petretzikis-osobukoΣυστατικά
  • 3 κ.σ. ελαιόλαδο
  • 1 κόκκινο κρεμμύδι ψιλοκομμένο
  • 3 καρότα καθαρισμένα και κομμένα σε χοντρές ροδέλες 1 εκ
  • 3 στικ σέλερι καθαρισμένα και κομμένα σε ροδέλες πάχους 0,5 εκ
  • 1 κιλό μοσχαρίσιο κιλότο κομμένο σε κομματάκια 5 εκ.
  • 2,5 κούπες κόκκινο κρασί
  • 8 κλαδάκια φρέσκο θυμάρι
  • 3 μέτριες ντομάτες κομμένες στα τέσσερα
Clock dfcc0e208d138d9bd767c6f1f85dfe28624afa0652c24ad00a1a457ca3ec6e0d

2 ώρες 15 λεπτά
Χρόνος Εκτέλεσης
Shares 5606bf075942176c08f602bcfddfb1eae4f9ffc25749ab7454da85f803864740

Oικογενειακή
Μερίδα/ες
Difficulty ff7c9d703c99daf2ec2af59a591ebe31b6bd74796afe6167236e1316b56ed4a6

1
Βαθμός Δυσκολίας
Μέθοδος Εκτέλεσης
  • Σε μια πλατιά κατσαρόλα σε μέτρια φωτιά σοτάρουμε σε ελαιόλαδο το κρεμμύδι, τα καρότα και το σέλερι για 10 λεπτά μέχρι να μαλακώσουν καλά.
  • Προσθέτουμε το κρέας που έχουμε κόψει σε κομμάτια και σοτάρουμε για άλλα 10 λεπτά μέχρι να πάρει χρώμα από όλες τις πλευρές.
  • Προσθέτουμε το κρασί και το θυμάρι, ανακατεύουμε και φέρνουμε σε βρασμό. Περιμένουμε μέχρι να εξατμιστεί στο μισό η ποσότητα του κρασιού ώστε να φύγει το αλκοόλ και να μην πικρίσει το φαγητό μας.
  • Στη συνέχεια προσθέτουμε τις ντομάτες και το αλατοπίπερο.
  • Βάζουμε καπάκι στην κατσαρόλα και σιγοβράζουμε το κρέας για 2 ώρες περίπου ανακατεύοντας ανα διαστήματα μέχρι να μαλακώσει.

Πηγή: akispetretzikis.com