Επιστήμες, Τέχνες & ΠολιτισμόςΟικολογία & Κλιματική Κρίση, Αρχιτεκτονική & Περιβάλλον (χλωρίδα-πανίδα)

Ομογενής ράβει μάρσιπο για τα καγκουρό της Αυστραλίας

21 Ιανουαρίου 2020

Ομογενής ράβει μάρσιπο για τα καγκουρό της Αυστραλίας

Μια ομογενής από τη Μελβούρνη της Αυστραλίας έραψε 400 μάρσιπο και 100 γάντια για τα καγκουρό που τραυματίστηκαν πρόσφατα από τις καταστροφικές πυρκαγιές.

Φωτογραφία αρχείου: Ο λοχαγός Dave Soldavini κρατάει αγκαλιά ένα μωρό καγκουρό που έσωσε από τις φλόγες στην Κοπρούνγκα της Αυστραλίας. (Jeremy McMahon/Bureau of Land Management via AP)

Η 74χρονη Πασχαλίνα Μπέλιου, αν και πλέον έχει βγει στη σύνταξη, έραψε στο σπίτι της τα μάρσιπο και τα γάντια με σκοπό να τα στείλει σε οργανώσεις ζώων. «Είμαι τόσο λυπημένη που βλέπω τα ζώα να υποφέρουν. Ηθελα με κάποιο τρόπο να βοηθήσω κι εγώ σε όλη αυτή την καταστροφή. Καθώς βλέπαμε τα νέα με τον γιο μου και τη γυναίκα του στην τηλεόραση ανησυχήσαμε βλέποντας όλα αυτά τα αβοήθητα ζώα» είπε η κ. Μπέλιου μιλώντας στην εφημερίδα της Αυστραλίας «Νέος Κόσμος».

Τα μάρσιπο και τα γάντια που έφτιαξε σε διάφορα χρώματα, αλλά κυρίως μπλε και ροζ θα δοθούν σε οργανώσεις που βοηθούν στην αποκατάσταση των ζημιών και στη φροντίδα των ζώων που επέζησαν από τις φωτιές.

Η ομογενής από τη Μελβούρνη έχει καταγωγή από την Ξυλούπολη Σερρών. Μετανάστευσε στην Αμερική πριν 50 χρόνια και εργάστηκε σαν μοδίστρα, ενώ συμμετείχε ως εθελόντρια σε πολλούς ελληνοαυστραλέζικους οργανισμούς. Ηταν μια από τις ιδρύτριες της εκκλησίας Παναγίας Σουμελά και βοήθησε ενεργά στο ελληνικό σχολείο του Ιστ Κέιλορ. Σήμερα, ζει στο Σίνδεχαμ. Εχει δύο παιδιά και πέντε εγγόνια.

 

 

Πηγή: ekirikas.com