Ημερολόγιο ΕκδηλώσεωνΚοινωνιολογικά (κοινωνική πρόνοια & οικογενειακά θέματα)

Το ΑΠΘ τιμά τους Τρεις Ιεράρχες και τους ομότιμους καθηγητές του 2019

28 Ιανουαρίου 2020

Το ΑΠΘ τιμά τους Τρεις Ιεράρχες και τους ομότιμους καθηγητές του 2019

Στο πλαίσιο του εορτασμού των Τριών Ιεραρχών το ΑΠΘ διοργανώνει εκδήλωση κατά τη διάρκεια της οποίας θα τιμηθούν οι ομότιμοι καθηγητές του 2019.


Με μία μεγάλη εκδήλωση την Τετάρτη 29 Ιανουαρίου 2020, στην Αίθουσα Τελετών του ΑΠΘ, το Αριστοτέλειο Πανεπιστήμιο Θεσσαλονίκης τιμά τη μνήμη των Τριών Ιεραρχών, Προστατών των Γραμμάτων, και απονέμει τιμή στους Καθηγητές του οι οποίοι έλαβαν τον τίτλο του Ομοτίμου το 2019.

Η τελετή για τον εορτασμό των Τριών Ιεραρχών θα ξεκινήσει στις 13.00 και θα ακολουθήσει η εκδήλωση απονομής τιμής στις 14.00.

Την τελετή θα ανοίξει o Χορός Ιεροψαλτών της Θεολογικής Σχολής του ΑΠΘ «Οι Τρεις Ιεράρχες», με Χοράρχη το μέλος ΕΤΕΠ του Τμήματος Ποιμαντικής και Κοινωνικής Θεολογίας της Θεολογικής Σχολής του ΑΠΘ, Κωνσταντίνο Σκύφτα. Ο Χορός Ιεροψαλτών θα αποδώσει Ύμνους προς τιμήν των Τριών Ιεραρχών.

Τον Πανηγυρικό της ημέρας θα εκφωνήσει ο  Καθηγητής του Τμήματος Ποιμαντικής και Κοινωνικής Θεολογίας της Θεολογικής Σχολής του ΑΠΘ, Πρωτοπρεσβύτερος Αθανάσιος Γκίκας, με θέμα «Εκπατρισμός και Ανεστιότητα. Μία ποιμαντική πρόκληση υπό το φως της ανθρωπολογίας των Τριών Ιεραρχών».

Στη συνέχεια, στο δεύτερο μέρος της εκδήλωσης, ο Πρύτανης του Αριστοτέλειου Πανεπιστημίου Θεσσαλονίκης, Καθηγητής Νικόλαος Γ. Παπαϊωάννου, θα προσφωνήσει τους Καθηγητές που έλαβαν τον τίτλο του Ομοτίμου κατά το έτος 2019.

Θα ακολουθήσει αντιφώνηση από τον Ομότιμο Καθηγητή του Τμήματος Πολιτικών Μηχανικών της Πολυτεχνικής Σχολής του ΑΠΘ Σπυρίδωνα Βούγια με θέμα «Η πόλη ως πεδίο επιστημονικής μελέτης και έρευνας». Έπειτα, θα πραγματοποιηθεί η απονομή τιμής στους Ομότιμους Καθηγητές. Η εκδήλωση θα ολοκληρωθεί με μουσικό μέρος.

 

 

Πηγή: voria.gr