Επιστήμες, Τέχνες & Πολιτισμός

Μέσα στα υπερπολυτελή αεροπλάνα δισεκατομμυριούχων και γαλαζοαίματων

15 Φεβρουαρίου 2020

Μέσα στα υπερπολυτελή αεροπλάνα δισεκατομμυριούχων και γαλαζοαίματων

Χρυσάφι, δέρμα, γρανίτης και πανάκριβη κιτς αισθητική.

Όση ώρα εσύ στριμώχνεσαι στα πίσω καθίσματα του αεροπλάνου για να βολευτείς μέχρι την προσγείωση και «ζηλεύεις» όλους όσοι έχουν κλείσει business θέση, κάποιοι άλλοι, πολύ πλούσιοι, ταξιδεύουν με τα ιδιωτικά τους jet, τα οποία έχουν διαμορφώσει σε μικρές πολυτελείς ιπτάμενες κατοικίες.

To άρθρο δημοσιεύτηκε αρχικά στο VICE Australia

Ο Nick Gleis είναι φωτογράφος και για έναν περίεργο λόγο κατάφερε και έπεισε όλους αυτούς τους Ρώσους ολιγάρχες και τους γαλαζοαίματους το Αραβικού Κόλπου, να του επιτρέπουν να φωτογραφίζει τα ιδιωτικά τους jet, αφήνοντας να φανεί η εξωφρενική επίδειξη πλούτου που υπάρχει σε κάθε τετραγωνικό μέτρο του αεροσκάφους.


Ο Gleis κάνει αυτή τη δουλειά περίπου 30 χρόνια και όπως αναφέρει σε συνέντευξή του στο VICE Australia, «ένα ιδιωτικό αεροπλάνο μπορεί να διαθέτει τα πάντα – ό,τι μπορεί να υπάρχει και σε ένα πολυτελές σπίτι, ένα διαμέρισμα ή ένα κάστρο. Η διαφορά είναι ότι πετάς με 800 χιλιόμετρα την ώρα, επομένως το βάρος παίζει μεγάλο ρόλο. Φαντάσου την τραπεζαρία σου. Στο έδαφος αποκλείεται να μπορείς να τη σηκώσεις. Όμως σε αυτά τα αεροπλάνα μπορείς να τη σηκώσεις με το ένα χέρι. Το αεροσκάφος πρέπει να έχει το ίδιο περιβάλλον και την ίδια λειτουργικότητα, μόνο που τα πάντα έχουν μικρό βάρος και μια ποιότητα που χρειάζεσαι μικροσκόπιο για να τη διακρίνεις. Αυτό με εντυπωσιάζει τρομερά».

 

Πηγή: city.sigmalive.com