Περνάμε καλά στο μουσείο

Με την Άλκηστη Χαλικιά, Mουσειολόγο Μ.Α – Συγγραφέα
σε 4 συναντήσεις

Έναρξη: Σάββατο 22 Φεβρουαρίου 11:00πμ – 1:00μμ
•Πώς θα ξεναγήσουμε ένα παιδί στο Μουσείο;
•Με ποιο τρόπο θα παρουσιάσουμε στα παιδιά τα εκθέματα;
•Μπορούμε να παίξουμε μέσα στο μουσείο, να τραγουδήσουμε ή να αφηγηθούμε παραμύθια;

Το σεμινάριο θα έχει χαρακτήρα βιωματικών ασκήσεων. Θα προσεγγίσουμε μερικά από τα πιο γνωστά μουσεία της πόλης για να σχεδιάσουμε επισκέψεις, με μια πληθώρα γνωστικών εργαλείων, όπως τα παιχνίδια ρόλων, η αφηγηματική αναβίωση, το εκπαιδευτικό φυλλάδιο, οι βιωματικές δραστηριότητες, οι μουσικές και εικαστικές ασκήσεις. Απευθύνεται σε εκπαιδευτικούς της προσχολικής αγωγής και της πρωτοβάθμιας εκπαίδευσης, σε γονείς και όσους ενδιαφέρονται να οργανώσουν επισκέψεις με παιδιά 4-12 χρόνων.

Θέματα που θα αναπτυχθούν:

1. Πώς προετοιμάζομαι για μια σχολική επίσκεψη σε μουσείο; Πώς προετοιμάζω την τάξη μου; Ποιες επισκέψεις ενδείκνυνται για ποιες ηλικίες; Γενικές αρχές σχεδιασμού ενός εκπαιδευτικού προγράμματος. Πρακτική άσκηση.

2. Με μικρά παιδιά (4-7 χρόνων) στη Γλυπτοθήκη. Με μεγαλύτερα παιδιά στην Πινακοθήκη ή σε μια έκθεση εικαστικών. Ασκήσεις βλέμματος.

3. Στο Μουσείο Ακρόπολης με όλες τις ηλικίες. Δυνατότητες και περιορισμοί. Εικονική επίσκεψη σε έναν αρχαιολογικό χώρο, το παράδειγμα της Αρχαίας Αγοράς.

4. Στο Εθνικό Αρχαιολογικό Μουσείο και στο Μουσείο Βυζαντινής Τέχνης και Πολιτισμού. Σχεδίαση φυλλαδίων, παιχνίδια ρόλων.

Ημέρες και ώρες διεξαγωγής

Σάββατο 11:00πμ – 1:00μμ

•22 Φεβρουαρίου
•14 Μαρτίου
•21 Μαρτίου
•28 Μαρτίου

Κόστος συναντήσεων: 50 ευρώ.

Απαραίτητη η δήλωση συμμετοχής στο τηλέφωνο 211 11 98 900-1
ή στο e-mail: [email protected]

Χώρος διεξαγωγής:

Βιβλιοπωλείο Εν Πλω, Χαρ. Τρικούπη 6-10, Αθήνα