Ειδήσεις και ΑνακοινώσειςΕπιστήμες, Τέχνες & ΠολιτισμόςΠολυμέσα - Multimedia

Κύπρος: 300 και πλέον φωτογραφίες «άνοιξαν» τη «Μάχη των πεζών»

19 Φεβρουαρίου 2020

Κύπρος: 300 και πλέον φωτογραφίες «άνοιξαν» τη «Μάχη των πεζών»

Σε πλήρη εξέλιξη βρίσκεται η διαδικτυακή εκστρατεία με τίτλο “Μάχη των πεζών” η οποία ξεκίνησε την περασμένη Δευτέρα.

Η εκστρατεία αυτή αποτελεί μια πρωτοβουλία του ακτιβιστή για τη βελτίωση της οδικής ασφάλειας, Ιάσονα Σενέκκη.

Όπως αναφέρει στο SigmaLive, τις δυο πρώτες ημέρες μαζεύτηκαν με τη βοήθεια των χρηστών των Μέσων Κοινωνικής Δικτύωσης πέραν των 300 φωτογραφιών από 9 διαφορετικούς Δήμους, στις οποίες απεικονίζεται η τραγική και επικίνδυνη κατάσταση των πεζοδρομίων σε γειτονιές αλλά και σε πολυσύχναστα σημεία στις πόλεις της Κύπρου, λόγω απουσίας υποδομών αλλά κυρίως λόγω της παράνομης στάθμευσης.

Η εθελοντική εκστρατεία θα συνεχιστεί μέχρι και την Κυριακή 23 Φεβρουαρίου και μετά τη λήξη της θα ανακοινωθεί ο συνολικός αριθμός των φωτογραφιών που θα μαζευτούν.

Ακολούθως οι φωτογραφίες θα αποσταλούν στα γραφεία των Δημάρχων και του Αρχηγού Αστυνομίας συνοδευόμενες από δημόσια επιστολή-έκκληση για απαντήσεις από τους αρμόδιους σχετικά με τον ελλιπή χειρισμό του θέματος. Θα προταθούν λύσεις και μέτρα που μπορούν να εφαρμοστούν άμεσα και θα ζητηθεί η δημόσια δέσμευση των υπευθύνων για την όσο το δυνατόν γρηγορότερη επίλυση των σοβαρών προβλημάτων που αντιμετωπίζουν οι πολίτες στις καθημερινές τους μετακινήσεις.

Η εθελοντική εκστρατεία χρησιμοποιεί το hashtag #Μάχη_των_Πεζών στα Μέσα Κοινωνικής Δικτύωσης και περισσότερες πληροφορίες μπορείτε να βρείτε στη σχετική σελίδα στο Facebook(Η μάχη των πεζών).

 

 

Πήγη: sigmalive.com