Θαύματα και θαυμαστά γεγονόταΠολυμέσα - MultimediaΥγεία και ιατρικά θέματα

Benjamin το μωρό «θαύμα» – Υγιέστατο μωράκι γεννήθηκε από μητέρα με μεταμοσχευμένη μήτρα (vid)

29 Φεβρουαρίου 2020

Benjamin το μωρό «θαύμα» – Υγιέστατο μωράκι γεννήθηκε από μητέρα με μεταμοσχευμένη μήτρα (vid)

Σύμφωνα με το Penn Today, η νεαρή μαμά Jennifer Godrecht, γεννήθηκε με το σύνδρομο Mayer-Rokitansky-Küster-Hauser (MRKH). Το σύνδρομο Mayer – Rokitansky – Küster – Hauser (MRKH), αναφέρεται και ως απλασία των παραγώγων του πόρου του Müller. Αναγνωρίστηκε για πρώτη φορά από τον Mayer το 1829 και τo 1838 o Rokitansky το περιέγραψε ως αγενεσία της μήτρας και του κόλπου, που την απέδωσε σε διαταραχή της ανάπτυξης των παραγώγων του πόρου του Müller.

Αυτό το σύνδρομο επηρεάζει 1 στις 4.500 γυναίκες, πράγμα που σημαίνει ότι ούτε μπορούν να κυοφορήσουν παιδί ούτε να μείνουν έγκυες.

Η Jennifer και ο σύζυγός της Drew είχαν σκεφτεί το ενδεχόμενο να χρησιμοποιήσουν παρένθετη μητέρα, και αυτός ήταν και ο λόγος που είχαν μπει στη διαδικασία της εξωσωματικής γονιμοποίησης για να αποκτήσουν το δικό τους βιολογικό παιδί. Τα έμβρυα της Jennifer είχαν αποθηκευτεί.

Η Jennifer όμως δέχτηκε να υποβληθεί σε μεταμόσχευση μήτρας, με όργανο από δότρια που δεν ήταν στη ζωή. Η μεταμόσχευση μήτρας έγινε και ακολούθησε η εμβρυομεταφορά.

Όλα πήγαν κατ ευχήν και η Jennifer με τον Drew πλέον είναι περήφανοι γονείς ενός μικρού αγοριού που ονόμασαν Benjamin Thomas.

«Μία από τις πιο δύσκολες ημέρες τις ζωής μου ήταν όταν ήμουν 17 ετών και έμαθα ότι ποτέ δεν θα μπορέσω να κυοφορήσω ή να γεννήσω το δικό μου παιδί. Ο σύζυγός μου και εγώ πάντα θέλαμε να μεγαλώσουμε την οικογένειά μας, αλλά ξέραμε ότι υπήρχαν ελάχιστες πιθανότητες!», ανέφερε η χαρούμενη μαμά και συνέχισε.

«Τώρα να ‘μαστε, παρά τις δυσκολίες κρατούμε στην αγκαλιά μας ο όμορφο αγόρι μας. Ο Benjamin είναι ένα τέλειο μικρό θαύμα. Και όλα έγιναν χάρη της απίστευτης ομάδας γιατρών και νοσηλευτών και της δότριας που έκαναν το όνειρο της μητρότητας για εμένα πραγματικότητα».

Δείτε το βίντεο παρακάτω:

 

Πηγή: mothersblog.gr