Εκκλησιαστικοί Ύμνοι, Μουσική, Τραγούδια και Χοροί

Εγκλεισμός, μετα μουσικής με τον Δημήτρη Μεσημέρη: Στην εποχή του κορωνοϊού

7 Απριλίου 2020

Εγκλεισμός, μετα μουσικής με τον Δημήτρη Μεσημέρη: Στην εποχή του κορωνοϊού

Ο Δημήτρης Μεσημέρης γεννήθηκε το Μάιο του 1994 στη Λευκωσία της Κύπρου όπου και μεγάλωσε. Από αρκετά μικρή ηλικία διαπίστωσε ότι η μουσική είναι ένα σημαντικό κομμάτι της ζωής του. Ο Δημήτρης κατάγεται από μουσική οικογένεια, ο πατέρας του είναι επίσης λαϊκός τραγουδιστής και η μητέρα του είναι πιανίστρια κλασικής μουσικής. Φανερά επηρεασμένος, από πολύ μικρός άρχισε να τραγουδά στο σπίτι, στα μπαλκόνια, να παίζει μελωδίες στο πιάνο και στην κιθάρα.

https://www.facebook.com/watch/mesimerisdemetris/527020374898395/

Στην ηλικία των 12 χρονών άρχισε μαθήματα μουσικής, φωνητικής και κιθάρας. Έπειτα, από την ηλικία των 13 χρονών άρχισε να λαμβάνει μέρος σε διαγωνισμούς τραγουδιού, μουσικές εκπομπές, φιλανθρωπικές εκδηλώσεις και άλλες διάφορες παραστάσεις. Στη συνέχεια, στη μέση εφηβική ηλικία αρχίζει να τραγουδά σε περισσότερους χώρους, άλλοτε μόνος ή με μπάντες που δημιουργούσε κατά καιρούς ή άλλοτε πλάι στον πάτερα του διεκδικώντας και προσπαθώντας να κάνει αυτό που λάτρευε και λατρεύει πιο πολύ.

Στην ηλικία των 14 γράφει και ερμηνεύει τα πρώτα δικά του κομμάτια. Επιπλέον, εμφανιζόταν μαζί με το συγκρότημα του Low Profile σε διάφορες μουσικές σκηνές στην Κύπρο. Το καλοκαίρι του 2011 συναντούν τα συγκροτήματα Κίτρινα Ποδήλατα και Μπλε όπου και άνοιξαν τις συναυλίες τους.

Τον Ιούλιο του 2012 κατατάχθηκε στην Εθνική Φρουρά όπου υπηρέτησε στη Στρατιωτική Μουσική Εθνικής Φρουράς (ΣΜΕΦ). Κατά την διάρκεια της θητείας του απένειμε τιμές με την μπάντα αλλά και την φιλαρμονική του στρατού σε μεγάλους ήρωες και ιστορικά πρόσωπα. Επίσης συνεργάστηκαν μαζί με την Ελένη Δήμου και τον Κωνσταντίνο Χριστοφόρου σε μια συναυλία η οποία ήταν αφιερωμένη σε τιμημένους ήρωες της Κύπρου. Με την ολοκλήρωση της στρατιωτικής του θητείας, τον Αύγουστο του 2014 ολοκλήρωσε μία πρώτη δουλειά, ένα single σε ψηφιακό δίσκο με τίτλο ‘Εικόνα δίχως χρώμα’ όπου περιέχει δύο τραγούδια με δική του σύνθεση. Τα τραγούδια ‘Πού να είσαι’ σε στίχους του Χρήστου Κουτσιοφή και το ομώνυμο τραγούδι ‘Εικόνα δίχως χρώμα’ σε δικούς του στίχους. Ο δίσκος ηχογραφήθηκε στο Art Music Studio στη Λευκωσία και την ενορχήστρωση των τραγουδιών ανέλαβε ο Αχιλλέας Τσαγγαρίδης. To single δημοσιεύτηκε στις 27 Αυγούστου 2014 σε φυσικό προϊόν αλλά και σε ηλεκτρονική μορφή μέσω διαδικτύου από διάφορες ψηφιακές πλατφόρμες.

Στη συνέχεια, το Σεπτέμβριο του 2014 φεύγει για μουσικές σπουδές στο Ηνωμένο Βασίλειο στην Αγγλία και συγκεκριμένα στο Anglia Ruskin University στο Κέιμπριτζ για τον κλάδο σύνθεσης και performance. Ταυτόχρονα, συνεχίζει να συνθέτει και να δημιουργεί όταν αυτό είναι εφικτό σε συνδυασμό με τις μελέτες και τις ζωντανές εμφανίσεις του. Το καλοκαίρι του 2015, συμμετείχε σε συναυλία με τον Αντώνη Ρέμο και την Μελίνα Ασλανίδου ανοίγοντας τη συναυλία που πραγματοποίησαν στην πλατεία Κάστρου στο λιμανάκι της Κάτω Πάφου. Στον ίδιο χώρο την επόμενη χρονιά τo καλοκαίρι του 2016, μεταξύ πολλών εμφανίσεων, συμμετείχε σε συναυλία μαζί με την μεγάλη κυρία του ελληνικού πενταγράμμου την Μαρινέλλα, τον καταξιωμένο συνθέτη Χρήστο Νικολόπουλο και τον Αντώνη Ρέμο. Επίσης, την ίδια περίοδο συμμετείχε και σε συναυλία με την Άννα Βίσση ανοίγοντας το πρόγραμμα. Παίρνοντας πολλές και σημαντικές εμπειρίες συνεχίζει τη καθημερινή δουλειά, τη μελέτη και τις σπουδές του στο Cambridge σε συνδυασμό με διάφορες εμφανίσεις.

Με το τέλος των σπουδών του θα επιστρέψει στην Κύπρο για να ετοιμάσει μια σειρά εμφανίσεων και συναυλιών. Επίσης, σε συνεργασία μαζί με τον Ανδρέα Μωυσέως δημιούργησαν ένα σχήμα με το όνομα “Τζουράssιc Band” το οποίο αποτελείτε από έξι άτομα. Μια σημαντική σύμπραξη για τον Δημήτρη μετά το τέλος των σπουδών του ήταν η συνεργασία του με τον Παντελή Θαλασσινό και την Κατερίνα Παράσχου σε μια όμορφη παράσταση που έγινε στο Πολιτιστικό Κέντρο του Πανεπιστήμιου Κύπρου στη Λευκωσία τον Σεπτέμβριο του 2017.

Τον Οκτώβριο του 2017 αποφοιτά με άριστα (First Class Honours) στο κλάδο Popular Music στο Πανεπιστήμιο Anglia Ruskin Cambridge. Επίσης, βραβεύτηκε από το πανεπιστήμιο κερδίζοντας το πρώτο βραβείο “Mark Devin” για τον υψηλότερο βαθμό στο τελικό performance όπου παρουσίασε μια παράσταση αφιέρωμα στην παραδοσιακή και ρεμπέτικη μουσική.

Επίσης, με την επιστροφή στην πατρίδα, ο Δημήτρης, έκανε αρκετές εμφανίσεις σε τηλεοπτικές εκπομπές που έχουν στόχο να προβάλουν το καλό τραγούδι και την παράδοση. Ξεχωρίζει η σύμπραξη με τον Μιχάλη Χατζημιχαήλ στην εκπομπή “Παραδοσιακή Βραδιά” μια παραγωγή του Galinis Productions. Ερμήνευσε κυπριακά τραγούδια, ελληνικά νησιώτικα και τραγούδια από την Ήπειρο.

Τον Μάρτιο του 2018 επαναεκτελούν μαζί με την Κατερίνα Παράσχου ένα τραγούδι του 2000, τη ’Κυματούσα’ όπου ερμήνευσε η Μαργαρίτα Ζορμπαλά σε μουσική Αντώνη Μιτζέλου και στίχοι Ανδρέα Παράσχου. Η παραγωγή έγινε στο Oneirism Studios.

Τον Απριλίου του 2018 συμμετέχει με το τραγούδι ‘Μια κουκκίδα στη Μεσόγειο’ στον δίσκο ‘Κόντρα στη σιωπή’ σε μουσική Αχιλλέα Τσαγγαρίδη και στίχους Έλενα Σιούφτα. Επίσης, τραγουδούν μαζί με τον Δημήτρη Φανή το τραγούδι ‘Ο Ευαγόρας’. Η παραγωγή και η ηχογράφιση του δίσκου έγινε στο Art Music Studio. Στον δίσκο συμμετέχουν οι Παντελής Θαλασσινός, Κούλης Θεοδώρου, Δημήτρης Φανής, Χριστίνα Αργύρη, Μαρία Θεοδότου και Δημήτρης Μεσημέρης.

Επιπρόσθετα, τον Απρίλιο του 2018, άρχισε να συνεργάζεται με το δημοφιλές συγκρότημα στην Κύπρο Prospectus, με βάση τη μουσική σκηνή DownTown Live στη Λευκωσία.

Του αρέσει να ερμηνεύει και να ακούει τραγούδια με νόημα και ποιότητα που έχουν κάτι να δώσουν στους ακροατές. Τραγούδια που γράφτηκαν και γράφονται μέσα από τη ζωή και τον βίο των δημιουργών τους. Τραγούδια διαμορφωμένα από την Ελληνική παράδοση που συνδυάζει τα ανατολίτικα, νησιώτικα και ηπειρώτικα ακούσματα μέσα από σύγχρονες ενορχηστρώσεις σε συνδυασμό με τον ηλεκτρικό ήχο της κιθάρας και των μοντέρνων οργάνων.

Ταξιδεύει σε ένα δικό του κόσμο κάθε φορά που τραγουδά έχοντας αγκαλιά την κιθάρα του. Επίσης, όπως είπε σε μια συνέντευξη που έδωσε στον Πόλυ Κυριάκου, “Θέλω να χτίζω την πορεία μου με σταθερά βήματα…” (Η σημερινή, 04/02/2018).

 

Το Μουσικό του κανάλι στο youtoube

https://www.youtube.com/channel/UCsbUtWgXKzqo3GvVv1wtN0Q