Κοινωνιολογικά (κοινωνική πρόνοια & οικογενειακά θέματα)

Ο κορωνοϊός,  το γκάλοπ του Πολίτη και ο μητροπολίτης Αθανάσιος

15 Απριλίου 2020

Ο κορωνοϊός,  το γκάλοπ του Πολίτη και ο μητροπολίτης Αθανάσιος

Μέσα στην αναστάτωση των ημερών, την ανασφάλεια, την αμφιβολία και τον φόβο εμφανίστηκε η η έγκυρη εφημερίδα Πολίτης μετά από απαίτηση του κορονοϊού να μας διασκεδάσει και να μας ευθυμήσει για να υποκύψει τελικά στις απαιτήσεις του ιού για γκάλοπ.


Ο ιός αυτός δεν είναι ο οποισδήποτε ιός μην παρεξηγηθούμε , είναι κόρωνο –ιός , έχει στέμμα, είναι γαλαζοαίματος. Δεν μπορεί να λες όχι. Και απευθύνθηκε ο ίδιος , μέσα από βάσιμες πληροφορίες μας, στην εφημερίδα Πολίτης για να πάρει τιην γνώμη του κόσμου. Γιατί τον ενδιαφέρει. Πρέπει να ξέρει πως θα κινηθεί.  Επειδή είναι από τις πιο έγκυρες εφημερίδες σίγουρα τα αποτέλεσματα θα έχουν βαρύτητα. Μου θυμίζει τότε που κατηγόρησαν με πρωτοσέλιδη φωτογραφία τον π. Ισαάκ να προβαίνει δήθεν σε πρόστυχες πράξεις με ένα virtual reality άνθρωπο και μετά την καταδίκη έβαλαν μια απολογητική ανακοίνωση στο τρίτο φύλλο κάτω , κάτω δεξιά , ένα μονόστηλο. Εγκυρότητα. Ή τότε που βγήκε πρώτη φορά ο Ερντογάν πρόεδρος, πρωθυπουργός δεν θυμάμαι, και με πρωτοσέλιδα διαλαλούσαν «Ελπίζει η Κύπρος». Και αποκτήσαμε τον αμέσως μετά τον Χίτλερ δικτάτορα και τρομοκράτη της υφηλίου. Προορατικότητα μπορώ να πω. Θυμήθηκα και την συνένετευξη του κ.Τσουρούλη (άλλη περίπτωση και φίλος μου από παλιά- γειά σου Χρύσανθε) σε πατέρα μοναχού 25 ετών που πήγε στο Βατοπαίδι, δισέλιδη, και που ο ίδιος ο πατέρας μήνυσε π. Αθανάσιο και π.Εφραίμ και που μέχρι πρόσφατα τραβιόντουσαν στα δικαστήρια. Έχει μια έφεση η εφημερίδα στα εκκλησιαστικά και ειδικά σε Αθανάσιο , Εφραίμ. Θα μπορούσε να ονομαστεί και «Στύλος της Ορθοδοξίας» .Έχουν και ένα δημοσιογραφο, ξεχνάω το όνομα του, που στα άρθρα του, αν μιλάει ας πούμε για το φυσικό αέριο, θα πετάξει και μια κακία για την εκκλησία τους ιερείς, τον Χριστό τους Αγίους. Είναι συνειρμοί που μόνο μετά από ενδελεχή εξέταση των νευρικών συνάψεων των εγκεβαλικών κυττάρων μπορεί κάποιος να καταλήξσει σε συμπέρασμα. Για τον Αθανάσιο έχει ειδική στήλη , τα μαζεύει και άμα του ξεχειλίσει το ποτήρι τα αμολάει. Οι δε φωτογραφίες του στο Facebook με την Παναγία και τον Ιωσήφ να φωνάζει It’s a boy , It’s a boy ούτε υποψία μειδιάματος δεν προκαλούν.Ξενέρα, μπίχλα. Αστεία παροχυμένα.Το άλλο που βάζει τον Χριστό στον μυστικό δείπνο να κάνει διάφορα, τι να πω. Σφίγγομαι να γελάσω.  Πιθανόν να διαβάζει και το άρθρο τώρα και να ετοιμάζει απάντηση. Τιμή μου.

Πίσω στο γκάλοπ. Ένα ωραίο γκάλοπ για το πώς βλέπει ο κόσμος την κατάσταση που επικρατεί . Όλα τα ερωτήματα είναι σχεδιασμένα από τον ιό. Ο Πολίτης είναι απλώς ο διαμεσολαβητής. Και ανάμεσα στις ερωτήσεις,  τσααα… που έλεγε και ο Χάρρυ Κλυν να σου και ο Αθανάσιος. Τον πείραξε πολύ τον ιό που μετακίνησε τον εσπερινό δύο ώρες πριν.Και είχε και καμμιά δεκαριά άτομα παραπάνω. Έκανε καλά ο Αθανάσιος που παράκουσε; Μα δεν παράκουσε κύριοι του Πολίτη, ήταν μέσα στα πλαίσια, πρίν τις έξι δεν είπε ο πρόεδρος, πριν το έκανε. Μέτρησαν λέει και ήταν δέκα περισσότεροι στην εκκλησία. Συνταράχθηκε η παγκόσμια κοινή γνώμη το CNN, CBS , το Euronews , η παρουσιάστρια του Κιμ Γιονκ Ουν στην Κορέα ωρύεται, λυπηθείτε τους ,λυπηθείτε μας.Βάλτε κανα CD της Πάολας να αυξηθεί η πώληση. Παγκόσμια ανατριχίλα. Μα άλλη έννοια δεν έχετε , στέλνετε κόσμο να μετρήσει (ή πάνε μόνοι τους;); Να τιμωρηθεί ο μητροπολίτης; Τα τόσα που κάνει δεν τα βλέπετε; στον γκάλοπ δεν χωρούν. Η μέλλισα σε ένα λειβάδι με κόπρανα, πάει και κάθεται στο μοναδικό λουλούδι. Η μύγα σε ένα λειβάδι με λουλούδια ψάχνει για κόπρανα.Καλά δεν υπάρχει λίγη τσίππα; Δεν θα μπορούσε τότε με τον π.Ισαάκ να μην υποχωρήσει και να φάτε μια παραδειγματική τιμωρία; Φοβού τους υπό εσου ευεργητηθέντες. Λάθος γέροντα που τους την χαρίσατε, ότι και να κάνατε μπέσα δεν έχουν. Οπότε η οκκά τετρακόσια. Αλλά σας ξέρω δεν το σηκώνει η ψυχή σας. Ξέρετε έμπρακτα τι είναι  η συγχώρεση, μην θυμηθώ άλλα…

Αν ήθερε ο κορωνοιός ότι θα βάζατε τέτοιες ερωτήσεις έμμεσες- πονηρές κατηγορίες για τον μ.Αθανάσιο είμαι σίγουρος δεν θα δεχόταν. Τελικά κάνατε αυτό που θέλατε μπήξατε τα απωθημένα σας σε ένα γκάλοπ. Αχ γκάλοπ που σας πρέπουν..να δούμε τι λέει ο κόσμος.

Τέλος πάντων, ότι μα ότι και να κάνετε τα αντίθετα αποτελέσματα θα φέρνετε, οι πωλήσεις θα πέφτουν και η αγάπη του κόσμου για τον μητροπολίτη Αθανάσιο θα αυξάνεται. Κάντε γκάλοπ, άρθρα, σαχλές ψευδογελιογραφίες, ένθετα , και εγώ δεν ξέρω τι θα σκεφτείτε την επόμενη φορά. Εις μάτην. Το νύν, ανταν να τρώ΄την γην, τρώει την γην θαρκέται,. μα πάντα τζιείνον τρώεται τζιαι τζιείνον καταλιέται.. Ξέρετε φαντάζομαι ποιόν είναι το νυν.

Καλό Πάσχα
Νέαρχος Παναγή