Επιστήμες, Τέχνες & ΠολιτισμόςΠολυμέσα - Multimedia

Βίντεο: Εντυπωσιακές εικόνες από την εξουδετέρωση νάρκης στη Νέα Μηχανιώνα

4 Μαΐου 2020

Βίντεο: Εντυπωσιακές εικόνες από την εξουδετέρωση νάρκης στη Νέα Μηχανιώνα

Η εξουδετέρωση έγινε  από Ομάδα Εξουδετερώσεως Ναρκών (ΟΕΝ) της Διοίκησης Υποβρυχίων Καταστροφών

Εντυπωσιακές είναι οι εικόνες από την εξουδετέρωση νάρκης του Β’ Παγκοσμίου Πολέμου στη θαλάσσια περιοχή του Λιμένα της Νέας Μηχανιώνας, στη Θεσσαλονίκη.

Η εξουδετέρωση της νάρκης πραγματοποιήθηκε την Παρασκευή από Ομάδα Εξουδετερώσεως Ναρκών (ΟΕΝ) της Διοίκησης Υποβρυχίων Καταστροφών (ΔΥΚ).

Η επιχείρηση εκτελέστηκε σε συνεργασία με το Λιμενικό Σώμα – Ελληνική Ακτοφυλακή, το Δήμο Νέας Μηχανιώνας και την Ελληνική Αστυνομία.

Δείτε το εντυπωσιακό βίντεο

 

Όπως είναι γνωστό η νάρκη θαλάσσης του Β’ΠΠ, ανασύρθηκε από το βυθό του Θερμαϊκού από το αλιευτικό σκάφος «ΑΓΓΕΛΟΣ» ΝΘ 556.

Ο κυβερνήτης του σκάφους ειδοποίησε το Λιμενικό και κατέπλευσε χθες το μεσημέρι στο λιμάνι τις Νέας Μηχανιώνας, ενώ η νάρκη παρέμεινε στο βυθό σε μικρή απόσταση, περίπου δύο μιλίων, από την ακτή.

Στην περιοχή έσπευσαν δυνάμεις του τοπικού λιμεναρχείου, πυροτεχνουργοί του κεντρικού λιμεναρχείου Θεσσαλονίκης και του στρατού ξηράς, που αποφάνθηκαν ότι πρόκειται για νάρκη γερμανικού τύπου, σχήματος κυλινδρικού σφηνοειδούς, μήκους 1,60 και περιμέτρου 1,98μ.

Επάνω της διέκριναν τη ζώνη σφηνώσεως και υποδοχείς πυροδοτικών μηχανισμών, σε προχωρημένη διάβρωση. Δείτε τις φωτογραφίες:

 

Πηγή: protothema.gr