Επιστήμες, Τέχνες & Πολιτισμός

Ορισμός ειδικής απεσταλμένης του ΥΠΕΞ για θέματα Συρίας

7 Μαΐου 2020

Ορισμός ειδικής απεσταλμένης του ΥΠΕΞ για θέματα Συρίας

Με απόφασή του, ο Ν. Δένδιας ορίζει την πρέσβειρα Τ. Αθανασίου στη θέση της ειδικής απεσταλμένης του


Στη θέση της ειδικής απεσταλμένης του υπουργείου Εξωτερικών για θέματα Συρίας ορίστηκε η πρέσβειραΤασία Αθανασίου, με απόφαση του υπουργού, Νίκου Δένδια.

Στην εντολή της θα περιλαμβάνονται επαφές αναφορικά με τις διεθνείς πτυχές του Συριακού και τις συναφείς ανθρωπιστικές δράσεις, καθώς και ο συντονισμός ενεργειών ενόψει των διαμορφούμενων προσπαθειών ανοικοδόμησης της Συρίας.

Η Τ. Αθανασίου έχει διατελέσει πρέσβειρα της Ελλάδας στη Δαμασκό από το 2009 έως το 2012, οπότε και επέβλεψε την αναστολή λειτουργίας τής εκεί ελληνικής διπλωματικής αρχής που είχαν υπαγορεύσει οι τότε συνθήκες ασφαλείας.

Διπλωματικές πηγές ανέφεραν ότι η απόφαση ορισμού ειδικού απεσταλμένου για τη Συρία εντάσσεται στη σταθερή δραστηριοποίηση της χώρας μας στην περιοχή της Ανατολικής Μεσογείου και στα ευρύτερα περιφερειακά ζητήματα, καθώς και στο αυξημένο ενδιαφέρον της Ελλάδας να συμβάλει στις προσπάθειες επίλυσης της Συριακής κρίσης, σύμφωνα και με όσα έχει θέσει ο κ. Δένδιας, στις συναντήσεις του με τον ειδικό απεσταλμένο των Ηνωμένων Εθνών για τη Συρία, Γκάιρ Πέτερσεν, καθώς και με σειρά ομολόγων του. Συμπίπτει, επίσης, με ενέργειες προς την κατεύθυνση κατάλληλης επαναλειτουργίας ελληνικών διπλωματικών αρχών στη χώρα.

 

★ Πηγή: Συντακτική ομάδα του eklogika.gr