Επιστήμες, Τέχνες & ΠολιτισμόςΛαογραφία & Μουσεία

Ψηφιακή ξενάγηση στο Μουσείο Ιστορίας του 19ου αιώνα, παρέα με τον Εμμανουήλ

12 Μαΐου 2020

Ψηφιακή ξενάγηση στο Μουσείο Ιστορίας του 19ου αιώνα, παρέα με τον Εμμανουήλ

«Μένουμε σπίτι», «Μένουμε ασφαλείς» σημαίνει ενεργοποίηση ψηφιακών εργαλείων που προσφέρουν συντροφιά στα παιδιά, τους μεγάλους αλλά και όλους εκείνους που θέλουν να γνωρίσουν την πανεπιστημιακή κληρονομιά.

Τι μπορούσε να σπουδάσει κανείς στο νεοσύστατο Πανεπιστήμιο της Αθήνας το 1840; Πώς ήταν τα πρώτα διδακτικά συγγράμματα; Πώς έμοιαζε η νέα πρωτεύουσα; Πώς να ήταν η ζωή ενός νέου της εποχής; Και με ποιον τρόπο, τέλος πάντων, αυτός ο Εμμανουήλ, θα καταφέρει άραγε να γράψει το όνομά του στο πρώτο Μητρώο των φοιτητών του πρώτου Πανεπιστημίου;


Το πρώτο Μητρώο του Πανεπιστημίου Αθηνών (1837 – 1866-67)
To Μουσείο Ιστορίας του Εθνικού και Καποδιστριακού Πανεπιστημίου Αθηνών (ΕΚΠΑ) προσκαλεί το κοινό σε ένα ταξίδι στον 19ο αιώνα με την ψηφιακή ξενάγηση «Τι να σπουδάσω», ώστε να γνωρίσει τα εκθέματα του Μουσείου.


Ο Ανατομικός Άτλαντας του Paolo Mascagni
Παράλληλα, θα περιηγηθεί σε ένα από τα πιο παλιά αθηναϊκά σπίτια στην Πλάκα, κάτω από την Ακρόπολη, εκεί όπου το 1837 ξεκίνησε τη λειτουργία του το Πανεπιστήμιο.


Υποδοχή – Λάβαρο
Η ψηφιακή εφαρμογή δημιουργήθηκε από το Μουσείο Ιστορίας για το νεανικό και ενήλικο κοινό του σε συνεργασία με το Τμήμα Πληροφορικής και Τηλεπικοινωνιών του ΕΚΠΑ -ερευνητική ομάδα του Καθηγητή Γιάννη Ιωαννίδη,  και το Ερευνητικό Κέντρο «ΑΘΗΝΑ».

 

Πηγή: naftemporiki.gr