Ιεραποστολή

Αφρική: Χτίζεται ο ναός του Αγίου Παϊσίου στην Κανάγκα

18 Ιουνίου 2020

Αφρική: Χτίζεται ο ναός του Αγίου Παϊσίου στην Κανάγκα

Ξεκίνησαν οι εργασίες ανοικοδόμησης του Ιερού Ναού του Οσίου Παϊσίου του Αγιορείτου στην Κανάγκα της Αφρικής, κάτι που οι πιστοί της περιοχής περιμένουν με μεγάλη ανυπομονησία. Μάλιστα, από εδώ και στο εξής ο Άγιος Παΐσιος θα είναι ο νέος προστάτης της πόλεως.  Υπενθυμίζεται ότι ο πρώτος ναός προς τιμήν του Οσίου Παϊσίου του Αγιορείτου θεμελιώθηκε στη συνοικία Γκάζα της Κανάγκας το Σάββατο 6 Ιουνίου.

Αξίζει να αναφερθεί ότι σεβασμιώτατος Μητροπολίτης Κανάγκας κ. Θεοδόσιος βαθιά συγκινημένος, στην τελετή της θεμελιώσεως έκανε μνεία και στην προσωπική σχέση που είχε ο ίδιος με τον Όσιο, όταν ως μαθητής της Αθωνιάδος Σχολής επισκεπτόταν συνεχώς τον όσιο Παΐσιο στο ταπεινό του κελί. Μάλιστα μιλώντας για τον Άγιο Παΐσιο τον χαρακτήρισε ως ένα στοργικό πατέρα, που θα βρίσκεται πάντα δίπλα σε όσους τον χρειάζονται. «Από σήμερα θα έχετε στην περιοχή σας έναν νέον πατέρα, Πατέρα γλυκύ, στοργικό, πνευματικό, θαυματουργό με παρρησία προς τον Πανάγιο Θεό, αυτός θα σας προστατεύει και αυτός θα σας δείχνει τον δρόμο προς την ουράνια Βασιλεία», ανέφερε χαρακτηριστικά.

Ακόμη ο Σεβασμιώτατος σημείωσε πως ο κάθε ναός είναι και ένα Θείο δώρο και μια ευλογία από τον Θεό. Ωστόσο, χρειάζονται και οι άνθρωποι εκείνοι που θα προσφέρουν τα χρήματα για την ανοικοδόμησή του. Έτσι, ευχαρίστησε τον Ιερέα π. Αναστάσιο Κοντολέων και τους νέους από τις αποθήκες Φιλύρου Θεσσαλονίκης, για τη γενναία προσφορά του Ιερού Ναού και παρακάλεσε του πιστούς να ψάλλουν το «Κύριε Ελέησον» για τον πατέρα Αναστάσιο και για τους νέους που ιεραποστολικά εργάζονται κοντά του.

Πηγή: orthodoxianewsagency.gr