Κοινωνιολογικά (κοινωνική πρόνοια & οικογενειακά θέματα)Πολυμέσα - Multimedia

“Safe Mykonos”: Η κίνηση ματ επιχειρήσεων για να αποφύγουν τα πρόστιμα! “Ο συνωστισμός θα μείνει στο παρελθόν”

30 Ιουνίου 2020

“Safe Mykonos”: Η κίνηση ματ επιχειρήσεων για να αποφύγουν τα πρόστιμα! “Ο συνωστισμός θα μείνει στο παρελθόν”

Η Μύκονος βρέθηκε στο επίκεντρο στις αρχές του μήνα, από τις εικόνες συνωστισμού και τα βαριά πρόστιμα που επιβλήθηκαν. Αυτό αναμένεται να αλλάξει, σύμφωνα με επιχειρηματίες του νησιού…


Στην τεχνολογία καταφεύγουν οι επιχειρηματίες της Μυκόνου, σε μια προσπάθεια να αποφύγουν τον συνωστισμό στα καταστήματα αλλά και τα τσουχτερά πρόστιμα. Έτσι, προχωρούν στην εγκατάσταση ενός συστήματος ηλεκτρονικού ελέγχου των εισόδων στα μαγαζιά τους, με δυνατότητα ακόμα και ηλεκτρονικής ιχνηλάτισης σε περίπτωση που εντοπιστούν θετικά κρούσματα στον covid19!

Το πρόγραμμα «safe Mykonos» όπως το αποκαλούν οι επιχειρηματίες, εγκαθίσταται σε εστιατόρια, μπαρ και καφετέριες και με τη βοήθεια ανιχνευτών και μιας έξυπνης εφαρμογής, εξασφαλίζει ότι ο αριθμός των πελατών είναι ο προβλεπόμενος από τη νομοθεσία. Όλα βασίζονται σε ένα μοναδικό κωδικό αριθμό που λαμβάνει κάθε επισκέπτης, κατά την είσοδό του, με πλήρη εξασφάλιση της ανωνυμίας του και των προσωπικών δεδομένων.

Η εφαρμογή που αναπτύσσει, ελληνική startup εταιρεία καταμετρά σε πραγματικό χρόνο τον αριθμό των πελατών σε κάθε κατάστημα, ώστε να μην υπερβαίνει τα υγειονομικά όρια που έχουν τεθεί για κάθε επιχείρηση ξεχωριστά. Η εφαρμογή καταγράφει τι ώρα έφτασε ο πελάτης στο κατάστημα και τι ώρα αποχώρησε, ενώ αναγνωρίζει και ποιος άλλος ήταν μαζί του για την περίπτωση της ιχνηλάτησης, εφόσον καταγραφεί θετικό κρούσμα.

Η εφαρμογή σε περίπτωση που εμφανίσει κάποιος συμπτώματα κορονοϊού ειδοποιεί αυτόματα όσα άτομα βρίσκονταν μαζί του. Στη Μύκονο, η χρήση της συγκεκριμένης εφαρμογής αυξάνεται με θεαματικούς ρυθμούς αφού φροντίζουν να την προμηθευτούν και να τη θέσουν σε λειτουργία οι επιχειρηματίες του νησιού.

 

Πηγή: cyclades24.gr